• 1

"Spremni smo na sve": Grčki ministar finansija je optimista, iako je zemlja odavno premašila budžet

Zemlja koju naši građani obožavaju trebalo bi da otvori svoje granice 14. maja

  • 1
Ostrvo Andros, Grčka

Foto: Pixabay/VioletaBone

- Grčke mere ekonomske podrške premašiće 14 milijardi evra 2021. godine, što je duplo veći iznos od predviđenog budžetom - rekao je ministar finansija, Kristos Staikuras, u intervjuu za današnje izdanje lista Katimerini.

- Apsolutno smo spremni da odgovorimo na sve scenarije za april, čak i na one najgore - naveo je i dodao da "Grčka ima 30 milijardi evra gotovinskih rezervi, što je sigurnosno dovoljan nivo".

Staikuras je napomenuo da se ta zemlja tokom poslednje dve godine zadužila 22 milijarde evra. "Moramo biti oprezni i razboriti, kaže. Mada je takođe rekao da "postoji velika neizvesnost u pogledu dinamike razvoja (pandemije)", ostavio je otvorenom mogućnost daljeg smanjenja poreza u 2022. godini.

Podsećamo, prema najnovijim informacijama, grčki ministar turizma Haris Teoharis posetiće našu zemlju sutra, a prethodno je najavio da će ta zemlja otvoriti granice 14. maja.

Kako je rekao, za ulazak u zemlju biće potreban sertifikat o zdravstvenom stanju, mada će se sprovoditi i nasumični testovi. Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), Aleksandar Seničić, rekao je da će razgovarati sa grčkim ministrom o uslovima ulaska srpskih državljana u Grčku.

Video: Brod blokirao Suecki kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    28. mart 2021 | 21:00

    "iako je zemlja odavno premašila budžet" - ЈЕСУ ли Немци криви?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>