• 7
 ≫ 

Reper razbesneo mnoge kolekcijom patika koja ima i kap krvi: Najki kaže da nema ništa s tim

 ≫ 

U pitanju je limitirana kolekcija od 666 pari patika, a na njima dominira crveno mastilo, uz kapljicu prave ljudske krvi

  • 7
Satan Shoes Nike Najk patike Foto: MSCHF

Reper Lil Nas X lansira kontroverzni par patika pod imenom "Satan Shoes", na kojima su bronzani pentagram, obrnuti krst i kap prave ljudske krvi.

Crno-crvene patike, produkt saradnje repera i umetničkog kolektiva "MSCHF" sa sedištem u Njujorku, napravljene su koristeći model Air Max 97, iako se poznata marka sportske opreme, Najki, distancirala od dizajna.

Najki je u izjavi za CNN rekao da "nije učestvovao u stvaranju modifikovanih patika". Iz kompanije kažu da nemaju veze sa reperom niti "MSCHF"-om. Takođe navode da ne podržavaju ovaj poduhvat.

Simbolično, u pitanju je limitirana kolekcija od 666 pari patika, a na njima dominira crveno mastilo, uz kapljicu ljudske krvi, navodi se. Jedan par košta čak 1.018 dolara, a odnose se na odlomak izBiblije: Video sam Satanu kako pada s neba kao munja.

Portparol "MSCHF"-a rekao je da su krv obezbedili članovi umetničkog kolektiva, dodajući da "vole da se žrtvuju za svoju umetnost". Grupa je takođe CNN-u potvrdila da Najki ni na koji način nije bio uključen u ovaj projekat.

Patike su tokom vikenda izazvale negodovanje na mrežama i privukle kritike brojnih visoko pozicioniranih političkih i verskih ličnosti, uključujući guvernerku Južne Dakote, Kristi Noem.

Takođe se oglasio i pastor Mark Brns, na Tviteru:

Reper Lil Nas X je odgovorio na to, postavljajući video na svom zvaničnom YT kanalu, s naslovom: "Lil Nas X Apologizes for Satan Shoe" (Lil Nas X se izvinjava zbog satanističkih patika). Ali, to je samo varka.

Nakon nekoliko sekundi trajanja videa, izvinjenje je prekinuto scenom u kojoj reper igra provokativno s likom đavola. U 2019. "MSCHF" je takođe provocirao sa istim modelom Najki patika, nazvanim "Jesus Shoes".

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>