• 2

Stižu kripto dolari: USDC je nova valuta, kartičarski gigant pokrenuo pilot program za plaćanje

Najnoviji korak Vise, zasnovan na etereum blokčejn tehnologiji, otklanja potrebu za konvertovanjem digitalne u tradicionalnu valutu da bi se transakcija izvršila

  • 2
kripto

Foto: Pixabay

Kartičarska kompanija Visa saopštila je danas da je pokrenula pilot program za plaćanje kripto valutama s platformom Cripto.com, i da planira da, kasnije ove godine, ponudi opciju plaćanja USD koinom većem broju partnera.

USD koin (USDC) je stabilna kripto valuta čija je vrednost vezana direktno za američki dolar. "Uočavamo rast tražnje potrošača širom sveta, da im se omogući pristup, držanje i korišćenje digitalnih valuta, kao i potražnju naših klijenata da proizvode nude potrošačima s takvom opcijom plaćanja", kaže Čuj Šefild, šef odeljenja za kriptografiju u Visa kompaniji.

Prema dosadašnjoj praksi, ako kupac odluči da koristi Cripto.com Visa karticu za plaćanje kafe, digitalna valuta koju drži u elektronskom novčaniku morala je prvo da se konvertuje u tradicionalni novac da bi, potom, iznos bio deponovan na bankarski račun sa kojeg Visa izvršava transakciju prema prodavcu, uz naknadu troškova.

Međutim, najnoviji korak Vise, zasnovan na etereum blokčejn tehnologiji, otklanja potrebu za konvertovanjem digitalne u tradicionalnu valutu da bi se transakcija izvršila.

Ovaj potez Vise dolazi nakon što su velike finansijske kompanije, ukljčujući najstariju njujoršku banku BNI Meloun, investicioni fond BlekRok i Masterkard, odlučile da prihvataju plaćanja nekin digitalnim novčićima, što je iniciralo prognoze da će kripto valute postati uobičajeni deo korporativnih investicionih portfelja.

Šef kompanije "Tesla", Ilon Mask, objavio je prošle nedelje da će kupci u SAD od sada moći da kupuju "Tesline" električne automobile za bitkoine, što je veliki korak napred ka upotrebi te kripto valute u trgovini.

Visa je dodala da se udružila s Enkoridž bankom za deponovanje digitalnih sredstava i da je ovog meseca obavila prvu transakciju slanjem UDS Koina preko Cripto.com platforme, na Visa Etereum adresu u Enkoridžu.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesko nama

    29. mart 2021 | 22:32

    Odose nam slamarice.Nema vise parica,samo brojevi,pa dok igras kako oni hoce,bice i brojeva na racunu,kad se pobunis ,ugasise te i zbogom.

  • DRagutin

    30. mart 2021 | 03:53

    Počelo je! Taman kako je rekao ekonomista sa Wall Street! Do 2025 godine mnoge države sveta imaće svoju digitalnu valutu i baj baj papiru a bogme možda se sruši i bitkoin! Naravno, najglasniji će biti oni koji muljaju sa parama, papirnim! Inače Kina je već počela sa digitalnim novcem, juanom, sada Amerika, verujem da će uskoro i Nemačka, Francuska, Engleska a posle će biti šta će biti...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>