• 0

Da li je novo ime "Voltswagen", ipak, samo prvoaprilska šala? Oglasio se auto-gigant

Marketinški tim kompanije je očigledno dobro uradio svoj posao, jer su ovu vest pompezno preneli svi američki mediji

  • 0
VW Golf GTI Clubsport Foto: Volkswagen

Isporuke električnih ID modela nemačke auto-kompanije - na američko tržište - počele su tokom marta, a onda su procurele informacije da bi oni trebalo da se prodaju pod novim brendom, tj. imenom, a to je Voltswagen.

Međutim, ništa od toga. Čuvena grupacija ne menja ime posle 83 godine, već je sve bila prvoaprilska šala, rečeno je iz Folksvagena. Tačnije, bilo je pomena o menjanju imena ogranka u SAD, koji bi se ubuduće zvao Voltswagen America.

Marketinški tim kompanije je očigledno dobro uradio svoj posao, jer su ovu vest pompezno preneli svi američki mediji. Saopštenje o promeni imena, koje je VW objavio juče, osmišljeno je u duhu Svetskog dana šale koji se obeležava svakog 1. aprila, kako bi se skrenula pažnja na lansiranje potpuno električnog SUV modela ID.4.

To je za CNBC rekao Majk Tolbert, portparol kompanije u Sjedinjenim Državama. Folksvagen bi danas trebalo da pusti naknadno saopštenje u kojem će objasniti marketinšku strategiju. Vest o promeni imena je, inače, prvi objavio WSJ, pozivajući se na portparola u sedištu kompanije u Volfsburgu.

Inače, CNBC je pre dva dana pisao da je procurelo saopštenje s datumom 29. april 2021, u kojem se navodi: "Voltswagen je više od promene imena, jer predstavlja javno obećanje budućeg ulaganja kompanije u elektro-mobilnost".

Video: Jedini na Balkanu ručno proizvode parfeme: Njihovi mirisi nemaju nazive, već kodove

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>