• 33
 ≫ 

Auto-put "Miloš Veliki" dobija nastavak, od Jakova do Novog Beograda stizaće se za samo 10 minuta

 ≫ 

Ovo je važan put od 7,9 kilometara, a Surčin će postati najtraženiji deo BG, navedeno je prilikom obilaska deonice. Kraj radova je predviđen za oko 18 meseci

  • 33
NBEOGRAD SURCIN VUCIC CEN BO, TOMISLAV MOMIROVIC, ALEKSANDAR VUCIC Foto: Tanjug/Tanja Valič

Deonica Novi Beograd - Surčin nastavak je auto-puta Miloš Veliki. A za deset minuta će se stizati iz Jakova na Novi Beograd, rečeno je danas prilikom početka radova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuvuje obeležavanju početka radova na deonici puta Novi Beograd - Surčin, koji je nastavak auto-puta E-763 Miloš Veliki.

Kako je rečeno prilikom obilaska, radovi bi trebalo da se završe za oko 18 meseci. Predsednik je upitao da li radovi mogu da se ubrzaju barem za dva meseca, ali je problem eksproprijacija.

Kako je rekao ministar građevine Momirović, problem je što je ovo gradska saobraćajnica.

NBEOGRAD SURCIN VUCIC CEN BO, TOMISLAV MOMIROVIC, ALEKSANDAR VUCIC Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Surčin postaje jedna od najbrže rastućih opština - istakao je predsednik.

Vučić je rekao da je ova važan put od 7,9 kilometara. Spajaće kako kaže, blokove, Bežaniju, sa Surčinom i sa izlaskom na auto-put.

- Ovo će postati jedan od najtražejnijih delova Beograda, kvadrat stana vredeće i za 50 odsto više - rekao je on.

Ove godine krećemo da gradimo stadino, biće jedan od najmodernijih stadiona u Evropi, rekao je predsednik.

Ambasadorka Kine Čen Bo istakla je da joj je veliko zadovoljstvo prisustvuje obeležavanju početka radova na deonici puta NBG- Surčin.

- Infrastruktura je najvažnija oblast saradnje naše dve zemlje i igra veliku ulogu u poboljšanju uslova života građana. Ova deonica od velikog značaja za umanjenje gužve u Beogradu. Uverena sam da će kineska kompanija sa svojim iskustvima i svojim srpskim prijateljima uspešno izgraditi ovu deonicu kao i druge projekte u Srbiji - rekla je Čen Bo.

- Ovim projektom Novi Beograd postaje geografski centar grada. Ovo će nas još više zbližiti i spojiti - rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić

Kineski partneri kažu da radovi mogu i da se ranije završe ako se eksproprijacija završi na vreme.

- Mi smo u fazi izmene PDR-a, a iako je ovo mala deonica, posao je kompleksan - rekao je Tomislav Momirović.

S predsednikom početku radova prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Кoridora Srbije Aleksandar Antić, ambasadorka Kine Čen Bo, Zoran Drobnjak, prvi čovek Puteva Srbije.

Inače, trasa od Novog Beograda do Surčinske petlje trebalo bi da auto-put "Miloš Veliki" učini pristupačnijim stanovnicima centralnih gradskih opština, jer oni sad moraju da putuju auto-putem.

Ova deonica je specifična, između ostalog, po tome što za razliku od dosadašnjih projekata na izgradnji auto-puteva ona prolazi kroz naseljeno, gradsko područje, pa tako i zahteva specifičnu tehnologiju izgradnje

Video: Od Jakova do Novog Beograda stizaće se za samo 10 minuta: Auto-put Miloš Veliki dobija nastavak

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbijanac

    31. mart 2021 | 11:21

    A Vojvodina ništa.jedini spas za nas je da se odvojimo i budemo kao Švajcarska a vi nastavite sa idejnim vodjom.koliko puteva i investicija je bilo u Vojvodini.a da vidimo ko više doprinosi.

  • Deki

    31. mart 2021 | 11:45

    8 km za 18 meseci,doktor.

  • Mila

    31. mart 2021 | 11:51

    Lepo je videti da se Srbija gradi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>