• 8

Jedan bitkoin vredeće kao Lamborgini do kraja godine? Evo kada će dostići i Bugati

Najpoznatija digitalna valuta raste iz dan u dan, a Tesla automobile je već moguće kupiti bitkoinima. Ipak, za sada samo u SAD

  • 8
Lamborghini Huracán EVO RWD, Lamborghini Huracan, Lamborghini, Lambordžini

Foto: Lamborghini

- Dugoročne prognoze o cenama bitkoina, zasnovane na dolarima, pogrešne su - kaže izvršni direktor kompanije "Kraken", Džese Pauel. Zbog inflacione prirode fiat novca, on predlaže merenje vrednosti bitkoina prema cenama luksuznih automobila.

- Mislim da sam rekao da bitkoin ide u beskonačnost i to je nekako teško shvatiti, jer ga merim u dolarima - kazao je Pauel Blumberg, kada je upitan da predvidi cenu najpoznatije kriptovalute na kraju 2021.

Ponudio je alternativne mere za vrednovanje bitkoina, tvrdeći da se njegova vrednost može povećati sa trenutne "cene" ili jednog novčića za Teslin Model 3 - na "jedan novčić za Lamborgini" do kraja 2021, odnosno "jedan novčić za Bugati" do 2023. godine.

- Mislim da je tako lakše meriti ovakvu vrstu imovine, jer nikada ne znate gde će biti dolar - napominje CEO "Krakena". Inače, poređenja radi, jedan bitkoin je do kraja 2020. mogao da kupi potpuno novu Hondu Civic.

Izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, rekao je ranije ovog meseca da je sada moguće kupiti vozila njegove kompanije u Sjedinjenim Državama - koristeći ovu kriptovalutu. Takođe je najavio da će istim putem moći da plaćaju i ljudi van SAD, ali "kasnije".

Mask nije precizirao ni zemlje ni tačno vreme kada će to biti moguće. Bitkoin je ponovo počeo da skače nakon vesti da je kompanija Visa pokrenula pilot program za plaćanje digitalnim novcem. U tom trendu rasta, prate ga i ostale kripto valute kao što su etereum i XRP.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    31. mart 2021 | 20:15

    Sta vredi da pisete ? :D I tada ce ovi kod nas biti u fazonu ''ma to je bre prevara , samo motika i nista vise ''

  • Vlada

    31. mart 2021 | 21:30

    Smarate sa tim Bitkoinom,ko hoće da ga kupi kupiće,a ko misli da je to prevara neće.Smrdi što nas toliko ubeđujete da je to naša šansa da se obogatimo.

  • Anja

    31. mart 2021 | 15:03

    Dokle će da divlja taj koin

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>