• 19
 ≫ 

Beogradska opština od koje se pravi država: Kroz nju prolaze 4 auto-puta, kvadrat stana skače 30%

 ≫ 

Skače i cena nekretnina

  • 19
Surčin autoput Foto: Doboš.rs, Tanjug/Tanja Valič

Počela je gradnja nastavka auto-puta Miloš Veliki, na deonici od Novog Beograda do Surčina koja, prema planu, treba da bude završena za 18 meseci, čime će biti kompletiran auto-put do Čačka.

Komercijalni ugovor za ovu deonicu čija je dužina 7,9 kilometara, potpisan je sa kompanijom China Communications Construction Company Ltd (CCCC), a njegova vrednost je 70,5 mil EUR.

Ova deonica auto-puta Miloš Veliki je građevinski veoma zahtevna jer prolazi kroz naseljeno područje. S druge strane, ona će doneti i brojne prednosti za njene žitelje.

Stanovnicima centralnog dela Beograda omogućiće da direktno pristupe auto-putu Miloš Veliki, umesto da do njega dolaze preko auto-puta Beograd-Zagreb. Najavljeno je da će uz trasu ove saobraćajnice biti izgrađena biciklistička staza.

Takođe, predviđene su po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi će biti tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak.

Kako je rečeno prilikom obilaska radova, zbog tofa će ovaj deo grada postati jedan od najlepših i najtraženijih delova grada.

- Kvadrat stanova i kuća ovde sigurno će biti vredniji za 20 i 30 odsto - ocenio je predsednik ranije danas.

Rekao je da će građani iz blokova do Nacionalnog stadiona stizati za 10 minuta. Izgradnja stadiona će, kako je najavljeno, početi ove godine.

-  Izgradnja Nacionalnog stadiona će biti izvanredan razvojni projekat za opštinu Surčin, ali i za celu Srbiju. Već ove godine krećemo u izgradnju, biće velelepan, dobrim delom će biti od drveta i biće jedan od najmodernijiih stadiona u Evropi - rekao je Aleksandar Vučić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da je ta opština, iako najmlađa - najperspektivnija. Istakao je da kroz Surčin prolaze četiri auto-puta.

- Četiri auto-puta prolaze kroz Surčin, svi auto-putevi zapravo prolaze kroz Szrčin - istakao je. 

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Tanja Valič

Iznad je aerodrom, uskoro stiže metro, BG Voz, rekao je.

Kako je Surčin od opštine postao država?

- Ako tome dodamo ulaganja u Aerodrom, pa Nacionalni stadion koji će se graditi, jasno je šta će od Surčina da bude. Tu je i privredna zona u Jakovu, ali i Dobanovcima. Razvoj će biti još veći i značajniji - naveo je Šuša.

On je danas na ceremoniji obeležavanja početka radova na deonici napravio je lapsus kojim je nasmejao prisitne. Sušu je tokom govora na svečanoj ceremoniji očigledno savladala trema, pa je pozdravljajući radove u opštini rekao: "Hvala vam na velikoj hrabrosti i energiji, znanju i mudrosti koje ulažete, da od Surčina napravite što bolju i što perspektivniju državu", rekao je Suša.

- Hvala vam na velikoj hrabrosti i energiji, znanju i mudrosti koje ulažete, da od Surčina napravite što bolju i što perspektivniju državu - rekao je Suša.

Vučić je kroz osmeh podsetio: "Ne državu, opštinu".

NBEOGRAD SURCIN VUCIC CEN BO, TOMISLAV MOMIROVIC, ALEKSANDAR VUCIC Foto: Tanjug/Tanja Valič

Poznato je da su plate u Surčinu veće od prosečnih u Srbiji, i u Beogradu, a dugo je ova opština bila među onima u kojoj su plate ubedljivo najveće.

Surčinci su prošlog meseca tako kući nosili 94.858 dinara. 

Video: Od Jakova do Novog Beograda stizaće se za samo 10 minuta: Auto-put Miloš Veliki dobija nastavak

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrnjcanin

    31. mart 2021 | 16:21

    Mozda su direktori nosili kuci po 98 585 din, radnici su nosili u proseku po 35 000 hiljada

  • Одоше

    31. mart 2021 | 17:21

    Сви у БГ а села пуста. СЕЉАЦИ ПРЕВРЋУ ЗЕМЉУ И БАЦАЈУ КРОМПИР, ПАРАДАЈЗ, ЈАБУКЕ, ВИШЊЕ ПРОСИПАЈУ У ПО РАСКРСНИЦАМА А ШКОЛЕ ПО СЕЛИМА СЕ ЗАТВАРАЈУ ЈАД ТУГА ЧЕМЕР

  • Miki

    31. mart 2021 | 16:19

    Sramota sve vucete u Surcin na taj kraj sta je sa ostalim opstinama Cukarica Rakovica, Barajevo??? Vecina Ledina Surcina je divlja gradnja i vi ih jos nagradjujete

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>