• 7

Vlasnik Limunda za Telegraf Biznis: Šta se desilo na licitaciji s Ronaldovom trakom i šta dalje?

Dodatno smo od danas uveli proveru svih zainteresovanih pre samog učestvovanja na ovoj humanitarnoj aukciji, napominje sagovornik Telegraf Biznisa

  • 7
Gavrilo Đurđević, Kristijano Ronaldo, aukcija, Limundo, kapitenska traka

Foto: Privatna arhiva, Printskrin: Limundo.com

Vatrogasac Đorđe Vukićević  sa utakmice Srbija - Portugalija je kao suvenir poneo kapitensku traku Kristijana Ronalda. Danas je ova traka spas za malog Gavrila, za kojeg ju je i dao na aukciji na Limundu.

Zbog njega, pokrenula se priča o traci i licitaciji, međutim, već su se pojavili oni koji ovu bajku žele da pokvare.  Vrednost kapitenske trake je tako preko noći dostigla neverovatnih 120 miliona evra. To je bio alarm za sve u Limundu da nešto nije u redu. Počele su da se proveravaju sve ponude i da se skidaju sve lažne, a bilo ih je na stotine.

Vlasnik i direktor portala "Limundo", Vladimir Nikolić, objašnjava za Telegraf Biznis šta se tačno dogodilo, ali i kako uopšte funkcioniše licitacija. 

- Za licitaciju je potrebno da ste registrovan član na Limundu (kao fizičko ili pravno lice). U okviru registracije proveravamo e-mail adresu i mobilni broj. Takođe, ako naš tim za bezbednost proceni da je potrebno, proveravamo i druge podatke (npr. adresu stanovanja). U toku licitacije postoje određene limitacije, u zavisnosti od statusa koji imate na Limundu (prvenstveno koliko pozitivnih ocena imate).

Kod kapitenske trake se desilo da su pojedini ljudi to shvatili kao šalu, ne shvativši da je u pitanju prava aukcija i humanitarna akcija - priča Nikolić za Telegraf Biznis.

Njegov tim, čim je uočio neobičnost, proverio je članove koji su nudili ponude koje su bile neozbiljne pa su ih isključili.

- Dodatno smo od danas uveli proveru svih zainteresovanih pre samog učestvovanja na ovoj humanitarnoj aukciji - napominje naš sagovornik.

Da li se ovo često dešava?

 

Humanitarne akcije se često postavljaju na Limundu, i to nas raduje, priča Nikolić. Međutim, kada je reč o šaljivim ponudama na takvim aukcijama, to se ređe dešava.

- I kada se desi gledamo da što brže reagujemo, a u ovom slučaju i sa dodatnim merama zaštite (u vidu pojačane provere učesnika) - navodi nam.

Ronaldova Traka

Ovako je bilo u jednom trenutku/Printskrin: Limundo

Nikolić pojašnjava da svako ima svoj način licitiranja. Neko više voli da nudi u zadnjim trenucima, između ostalog i zbog uzbuđenja tokom licitiranja, dok drugi odmah unesu svoju cenu i onda saznaju nakon isteka aukcije da li su kupili predmet ili ne. Na Limundu su oba načina moguća i zastupljena.

- Dobro je znati da ste na Limundu zaštićeni prilikom kupovine i prodaje, i to do 20.000 dinara - dodaje.

Na pitanje da li je neka vrsta depozita na portalu garancija da neće biti "lažnog pumpanja" vrednosti, kaže da opcija ima smisla i da planiraju da je opet aktiviraju.

To je nešto što smo davno imali kao opciju, i za aukcije koje imaju ovako veliku vidljivost, i te kako ima smisla da ponovo uvedemo - kaže on.

Nikolić ima i poruku za one koji su licitirali:

- Hvala mnogobrojnim učesnicima koji se uključuju sa željom da pomognu. Pored samog učestvovanja na aukciji, možete da pomognete uplatom (iznosa koji sami odredite)  na račun humanitarne organizacije Budi human 160-6000000844014-95

Zajedno za život se pridružio ovoj akciji koju je Budi human pokrenuo za prikupljanje novca za lečenje Gavrila Đurđevića - navodi naš sagovornik.

"Limundo" je najuspešniji aukcijski sajt za fizička lica u Srbiji, sajt koji su 2006. godine pokrenula braća Nenad i Vladimir Nikolić, imao je prekretnicu 2009. godine kada je u projekat uloženo 435.000 EUR. U "Limundo" je taj novac uložilo ukupno 11 investitora iz Evrope koji su prepoznali značaj uspostavljanja takvog sistema prodaje u Srbiji.

U periodu kada je konačno uloženi trud, ali i novac počeo da se vraća, ti isti investitori odlučili su se za drugi krug investicija.

Najskuplji izlicitirani predmet je i dan danas "revolucionarni" bager Džoa bageriste sa oko 100.000 EUR.

Video: Mitrović: Ubeđivao sam Ronalda ali on ima svoje viđenje situacije, ja mislim da lopta nije ušla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoni

    31. mart 2021 | 21:36

    Uvedite registraciju kao u inostranim kladionicama, bez licne karte nema naloga. Tako ce deca prestati da se sprdaju. Problem je sto danas deca od 10 godina imaju mobilni, a niko ne kontrolise sta rade

  • Jovan

    31. mart 2021 | 21:09

    Da li ce limundo da se odrekne svog procenta to ste trebali da priupitate?

  • Ja64

    31. mart 2021 | 22:45

    Uvedite lične karte i zaustavite duple naloge a prevarante krivično gonite....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>