• 3

Bajden predstavio novi plan i poručio: "Ameriku nije sagradio Volstrit, nego vi, vredni radnici"

Već duže vreme se u javnosti polemiše o tome da Bajdenova administracija ima nameru da podigne stopu poreza na dobit, koja je bila snižena sa vreme mandata Donalda Trampa, i to sa 35% na 21%

  • 3
Amerika NJujork panorama Foto: Pixabay

Kako smo juče ranije najavili, američki predsednik Džo Bajden trebalo je da u toku dana predstavi novi plan vredan 2 biliona dolara, pre svega, usmeren na infrastrukturu. To se i realizovalo.

On je u Pitsburgu, u Pensilvaniji, predstavio plan o obnovi infrastrukture koji obuhvata obnovu puteva, mostova, vodovodnih sistema, kao i onih za napajanje električnom energijom. Planom je obuhvaćen i javni prevoz.

Podsećamo, 2 biliona dolara bi trebalo da bude raspoređeno u narednih osam godina, a evo šta je rekao Bajden tim povodom: "Predlažem nacionalni plan koji vrednuje rad, a ne samo bogatstvo; onaj što gradi pravičnu ekonomiju koja svakome pruža mogućnost da uspe. Stvoriće najsnažniju, najizdržljiviju i najinovativniju ekonomiju na svetu. To nije plan koji se "petlja oko ivica", to je generacijsko ulaganje u Ameriku".

Bajden je poručio i da je to prilika da svima bude bolje, prenosi Glas Amerike. "Ekonomiju treba da gradimo odozdo na gore. Volstrit nije sagradio ovu zemlju nego vi, vredni radnici i sindikalisti. Svi su pozvani da učestvuju, bez obzira na razlike koje postoje među njima", naveo je dalje predsednik SAD.

Već duže vreme se u javnosti polemiše o tome da Bajdenova administracija ima nameru da podigne stopu poreza na dobit, koja je bila snižena sa vreme mandata Donalda Trampa, i to sa 35% na 21%. Tačnije, Bela kuća planira da finansira potrošnju podizanjem stope poreza na dobit na 28%.

- To su veoma vredne investicije koje će, kako su utvrdili eksperti iz širokog spektra oblasti, doprineti rešavanju problema i poboljšanju ekonomske efikasnosti. Smatramo da su to investicije koje, kao zemlja, ne možemo da priuštimo - naveo je zvaničnik Bajdenove administracije.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>