• 0

Nude sobe za rad, plus doručak i net: Trend bi mogao da oporavi evropske hotele, ali i one u Srbiji

Hoteli su prinuđeni da se prilagode situaciji, jer je budućnost i dalje neizvesna

  • 0
hotel

Foto: Freepik.com

Nije novina da su hoteli pre izvesnog vremena počeli da menjaju namenu svojih soba, odnosno, one su više postale mesto za rad nego za odmaranje i leškarenje u slobodno vreme.

Zbog nedostatka gostiju sve veći broj hotela svoje sobe pretvara u tzv. otvoren radni prostor. Za ljude koji su umorni od rada od kuće, takvo okruženje je dobrodošla promena.

Smeštaj za rad u hotelu uglavnom se bukira putem aplikacije, a onda se obavlja klasičan ček in. Ova opcija je, inače, povoljnija nego unajmljivanje konkretnog poslovnog prostora (na kratki period), piše DW.

- Hoteli su prijatno mesto za rad, na ovaj način mogu ponovo da vidim svoje kolege. Nedostaju mi kada sama radim od kuće - kaže Keni Mostaho.

Kreveti su u sobama zamenjeni stolovima, i sam prostor zaista odaje utisak kancelarije. Menadžeri su zbog naglog pada u rezervisanju noćenja, morali da osmisle novi biznis model. Nadaju se da će kriza otvoriti nove opcije.

- S jedne strane imamo mlađe, opuštenije goste koji se zadržavaju uglavnom u lobiju. S druge strane, dolaze nam menadžeri koji više nemaju kancelariju i žele da iskoriste priliku da malo izađu iz kuće - navodi Gonsalo Balsega, direktor hotela "RUI Madrid".

U glavnom gradu Španije trenutno je zatvoreno oko 70% hotela, a to znači oko 2 milijarde evra poslovnog gubitka. Moguće je bukirati sobu za rad sa doručkom, internetom i mogućnošću štampanja.

Pablo de la Hos razvio je aplikaciju preko koje korisnici mogu da traže razne radne prostore u hotelima, u doba pandemije. Hoteli su prinuđeni da se prilagode situaciji, jer je budućnost i dalje neizvesna.

Video: Novi predlog većinu frilensera oslobađa ranijih obaveza. Oni tvrde da to nije rešenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>