• 1

Građani i privrednici mogu da daju glas idejama za Urbanistički plan Beograda

Učešće što većeg broja privrednika u anketi može da opredeli strateške ciljeve plana

  • 1
plan, građevina, urbanizam Foto: Pixabay

Urbanistički zavod Beograd radi na nacrtu novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) prestonice a zainteresovani građani i privrednici se sa svojim idejama mogu uključiti preko službene ankete, saopštila je Privredna komora Srbije.

GUP se izrađuje za period do 2041. godine a anketa o ključnim pitanjima za razvoj glavnog grada dostupna je Beograđanima je na službenom internet sajtu Zavoda.

Sekretarka Udruženja za građevinsku industriju Privredne komore Srbije Ivana Vuletić istakla je da anketa daje mogućnost da svi zainteresovani iskažu svoje mišljenje o pravcima budućeg razvoja prestonice i ciljevima na kojima će GUP biti zasnovan.

- Učešće što većeg broja privrednika u anketi može da opredeli strateške ciljeve plana u smislu poslovanja, odnosno širenju gradskog građevinskog zemljišta, planiranju izgradnje, daljoj urbanizaciji i razvoju infrastrukture - rekla je Vuletićeva.

Video: Bogati grof pre 110 godina od tvrđave pravio luksuznu palatu: Aritektonski hipster

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    2. april 2021 | 11:51

    Ma kakav plan?? Nego da podignu jos jedno 500-600 spomenika..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>