• 2
 ≫ 

Stigao "Albatros" u novosadsku luku: Pokreću ga dva motora od 460 konjskih snaga, dugačka 22 metra

 ≫ 

Uvođenje novog lučkog potiskivača

  • 2
direktor DP Foto: DP World Novi Sad

U Luku Novi Sad može se uvesti i izvesti više robe zahvaljujući novom brodu potiskivaču koji je danas zvanično počeo da radi.

Brod "Albatros" će ubrzati kapacitet ulaska i izlaska barži i znatno doprineti efikasnosti luke, kažu u novosadskoj luci.

DP World Novi Sad predstavio je novi brod pod nazivom "Albatros" kao deo ukupnih investicija od 30 miliona evra, čiji je cilj da ova luka postane jedno od najznačajnijih trgovinskih čvorišta na Dunavu.

Ime broda "Albatros" dali su zaposleni u DP World Novi Sad nakon sprovedene ankete, navedeno je u saopštenju.

Pokreću ga dva motora od 460 konjskih snaga, dugačka 22,4 metra, široka 6,8 metara i ima gaz od 1,25 metara, što mu omogućava plovidbu kanalom Dunav-Tisa-Dunav.

"Kupovina ''Albatrosa'' deo je velikog investicionog ciklusa naše kompanije vrednog 30 miliona evra", rekao je generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu.

Krajem 2018. godine Vlada Srbije odlučila je da počne proces privatizacije Luke Novi Sad.

Taj postupak je završen u maju 2019. kada je za najboljeg ponuđača izabran konzorcijum P&O Ports FZE kojim upravlja DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovaj konzorcijum postao je vlasnik luke Novi Sad.

Video: „Albatros“ će omogućiti još brži i sigurniji prevoz u novosadskoj luci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>