• 0
 ≫ 

Gigant prevazišao sam sebe: Najnoviji podatak govori u kom smeru ide trend e-vozila

 ≫ 

Broj isporučenih vozila u prva tri meseca 2021. nadmašio je "Teslin" prethodni rekord od 180.570 jedinica, zabeležen u četvrtom kvartalu prošle godine

  • 0
Tesla Model 3

Foto: Tesla

Prošla godina definitivno je bila plodonosna za američku kompaniju "Tesla", kao i za drugu firmu pod okriljem Ilona Maska, a to je "SpaceX". Ipak, jače svetlo je bačeno na proizvođača e-vozila.

Iz "Tesle" je upravo objavljeno da je u prvom kvartalu 2021. isporučeno 184.800 vozila i proizvedeno 180.338 automobila. Nedavno je saopšteno i da je "Tesla" vozila od sada moguće platiti bitkoinom.

Analitičari su, prema podacima koje je prikupila kompanija za finansijske analize, predviđali da će "Tesla" isporučiti oko 168.000 vozila tokom prvog tromesečja tekuće godine, odnosno do kraja marta, pri čemu su se procene kretale na nivou od 145.000 do 188.000 jedinica, prenosi CNBC.

Broj isporučenih vozila u prva tri meseca 2021. nadmašio je "Teslin" prethodni rekord od 180.570 jedinica, zabeležen u četvrtom kvartalu prošle godine. Uglavnom se isporučivao popularni Model 3, kao i krosover terensko vozilo Model Y.

U navedenom periodu, navodi dalje CNBC, nije proizveden nijedan sedan Model S, kao ni SUV Model X, koji važe za skuplja vozila kompanije iz SAD. Ipak, kupcima je, sa zaliha, isporučeno 2.020 vozila Model S i Model X, što je samo 1% ukupno prodatih automobila.

"Tesla" je u saopštenju navela da je "sa novom opremom, instaliranom i testiranom u prvom kvartalu, kompanija sada u ranoj fazi povećanja proizvodnje za inovirane verzije modela S i X".

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>