• 1

Vozači ne smeju da koriste toalet? Gigant se brani, dokazi isplivali

Pre izvinjavanja, sa zvaničnog Tviter naloga Amazona pušten je tvit ove sadržine: "Da je to istina, niko ne bi radio za nas"

  • 1
Amazon kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Kompanija Amazon, pionir u oblasti e-trgovine, mnogo puta je bila "osuđivana" u javnosti zbog tretmana koji imaju njeni radnici: polemisalo se o strogim uslovima rada, mizernim satnicama, neadekvatnoj zaštiti u doba korone.

Takođe, u pitanje se neretko dovodio naporan tempo rada, a vozači Amazona su čak pravili "nerede" na ulicama američkih gradova i naselja, žureći da stignu da na vreme isporuče robu. Ipak, neprilagođena brzina u vožnju očigledno nije jedini problem.

Osvanula je informacija da vozači koji rade za e-trgovca iz SAD s vremena na vreme moraju da "uriniraju u plastične flaše", što je Amazon negirao. Ali, kasnije su se pojavili dokazi za tu tvrdnju.

Onda se imperija Džefa Bezosa, najbogatijeg čoveka na svetu, izvinila američkim zvaničnicima, za "lažno negiranje činjenice da su vozači nekad prinuđeni da uriniraju u plastične flaše".

O tome se oglasio i demokrata iz Viskonsina, Mark Pocan, koji je ostavio sledeći tvit:

 

Pre izvinjavanja, sa zvaničnog Tviter naloga Amazona pušten je tvit ove sadržine: "Da je to istina, niko ne bi radio za nas". Ipak, očigledno je da američki gigant nije mogao da porekne dokaze koji su isplivali.

U zvaničnom saopštenju izvinili su se Pocanu, i rekli da je "taj tvit bio pogrešan". Kažu da se "nije razmišljalo o velikom broju vozača, već je fokus bio na centrima za ispunjavanje zahteva". Dodaje se da svi centri tog tipa imaju na desetine toaleta koje zaposleni mogu da koriste u bilo koje vreme.

Pocan se, ipak, dodatno obrušio na Amazon, i zbog suprotstavljanja naporima radnika iz Alabame, koji se bore za veća prava. U centru protesta je, pre svega, satnica. "Zbog toga što plaćate radnika 15 dolara po satu, ne znači da ste progresivno radno mesto", naveo je demokrata.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>