• 0

Pre zvona na Volstritu, akcije uzletele 8 odsto: Šta kompanije mogu da nauče od "Tesle"?

Cena deonice skočila je na 714 dolara, jer je imperija Ilona Maska saopštila o dobrom prvom kvartalu tekuće godine

  • 0
Tesla kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Kako je osvanula vest da je proizvođač e-vozila "Tesla" zabeležio rekordni kvartal po prodaji svojih automobila, tako su akcije kompanije porasle na današnjem trgovanju pre zvaničnog otvaranja Volstrita, i to za 8 odsto.

Podsećamo, broj isporučenih vozila u prva tri meseca 2021. nadmašio je "Teslin" prethodni rekord od 180.570 jedinica, zabeležen u četvrtom kvartalu 2020. Novi rekord je 184.800 isporučenih jedinica i 180.338 proizvedena automobila.

Cena "Tesline" akcije skočila je na 714 dolara pre zvona koje oglašava početak trgovanja na Njujorškoj berzi, a rast vrednosti su zabeležili i drugi proizvođači električnih vozila, kao što je kineski NIO i američka Workhorse grupa, čije su deonice napredovale u rasponu od jedan do 4 procenta.

"Tesla" je, inače, brojem isporučenih vozila u periodu od početka januara do kraja marta 2021, pobila prognoze analitičara koji su očekivali 177.822 isporučena automobila. Posebno dobro se prodavao Model 3, kao i krosover terensko vozilo Model Y, koji je posebno zaživeo u Kini.

Na popularnost ove moderne auto-kompanije i njene uspehe zasigurno utiče i prilagođavanje aktuelnom kripto tržištu, budući da je gigant iz domena e-vozila nedavno saopštio da je sada moguće "Teslina" vozila platiti bitkoinima u SAD. Ista opcija biće kasnije moguća i u nekim drugim državama sveta.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>