• 1

Komšije planiraju da ulože velika sredstva u rekonstrukciju pruge Beograd-Bar

Crnogorski ministar Ratko Mitrović kaže da su toj zemlji veoma korisna iskustva Srbije, kako iz domena rekonstrukcije pruga, tako i kada je reč o prostornom planiranju

  • 1
pruga

Foto: Pixabay

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratko Mitrović kaže da će sutra na sastanku sa srpskim kolegom, Tomislavom Momirovićem, razgovarati o izgradnji auto-puta Beograd-Bar, rekonstrukciji istoimene pruge, saradnji u prostornom planiranju.

- Kada je reč o izgradnji auto-puta Beograd- Bar, razgovaraćemo o tome koji su naši, a koji planovi Vlade Srbije i koja je varijanta najbolja da bi se put završio što pre i bio što bolji. Razmotrićemo da li je bolje da Srbija radi svoju deonicu do Boljara, a mi svoju, ili da gradimo zajednički, kao i da se usaglase dinamike izgradnje ovog, za nas veoma važnog puta - rekao je crnogorski ministar.

Najavio je da će jedna od tema biti i železnica, odnosno rekonstrukcija železničke pruge Beograd-Bar, u koju Crna Gora namerava da uloži velika kreditna sredstva. Iskustva Srbije, koja je u rekonstrukciji pruga dosta uradila su, prema Mitrovićevim rečima, veoma korisna Crnoj Gori.

Takođe, korisna su i iskustva iz prostornog planiranja, gde je Srbija daleko odmakla, a Crna Gora tek namerava da krene sa izgradnjom ovog veoma bitnog plana.

Video: Od Jakova do Novog Beograda stizaće se za samo 10 minuta: Auto-put Miloš Veliki dobija nastavak

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    5. april 2021 | 17:11

    VREME JE DA SE REKONSTRUISE PRUGA BEOGRAD BAR I MI KOJI SMO PRISUSTVOLA OTVARANJU PRUGE U BARU -DOLASKU PLAVOG VOZA U KOME JE BIO JOSKA I JOLE SA CRVENOM SVITOM -CRVENE BURZOAZIJE ZNAMO KOLIKO JE DOPRINELO RAZVOJU GORE CRNE!!! MNOGI SU TADA DOBILI PO LEDJIMA PENDREKE NASE NARODNE MILICIJE SRECNI STO NJEGA VIDE !!! IZASAO JE IZ VOZA I KRENUO STARIM PUTEM PREMA ULCINJU ALI SE VRATIO JER GA NJEGOVI ALBANCI POTERASE !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>