• 12

Vučić: Imamo samo problem s noćnim klubovima i to što nam fale zanatlije

"Penzionerima 30 evra pomoći u maju, 50 u septembru i još 30 u novembru"

  • 12
Aleksandar Vučič, Pare, novac, dinari, novčanik

Foto: Telegraf, Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o pomoći države za nezaposlene, penzionere, ali i sve punoletne građane naše zemlje. Kako je naveo, problem ostaje jedno za noćne klubove.

- Ne možemo zakonski da rešimo, jer nisu registrovani kao noćni klubovi - rekao je Vučić u večerašnjem televzijskom gostovanju na TV Pink

Najavio je da će od ponedeljka početi deljenje 700.000 paketa.

- Prvi paketi idu od ponedeljka. To će poštari da donesu ljudima na adresu. Nemam pojma ni koje su to fabrike, niti me to interesuje. Hvala mnogo tim proizvođačima. U maju će penzioneri dobiti 30 evra, u septembru 50 i u novembru još 30 evra. To je 1.100 dinara više za svakog penzionera. Mislim da će to mnogo značiti poljoprivrednim i siromašnim penzionerima. U maju stiže 30 evra za nezaposlene, u junu 60 evra, i onda još 30 u novembru. Svi punletni građani Srbije dobiće po 30 evra u maju i novembru - dodao je.

Vučić je naveo i da je broj zaposlenih u Srbiji sadae 2.184.000.

- To je tačno 200.000 više nego 2009. A to je 320.000 više zaposlenih lica na belo nego 2011, 2012. i 2013. godine - rekao je on.

Prema njegovim rečima, cilj je sada motivisati zanatlije da ostanu da rade u Srbiji, jer nam fale ta zanimanja, naročito na auto-putevima.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    verujem da ce se i ovo pitanje resiti jako brzo

  • Ognjen

    Zanatlije nisu adekvatno plaćeni ne može da plata van privrede da je veća nego u privredi ,da bi neko postao majstor mora da ima deset godina iskustva . Jedan opštine ima veću platu od zanatlije lekara med. sestre ,pa narod ide tamo gde je cenjen i poštovan za njegov rad

  • pele

    Vlast je i otjerala sve zanatlije ne samo ova svaka je bila protiv zanatlija

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke