• 0

Od danas isplata vojnih i poljoprivrednih penzija za mart

Još jednom podsećamo i da radnicima iz "opcija 3 i 5" sleduju pune, a ne umanjene penzije

  • 0
Novac

Traženje investitora! Na nekoj od brojih platformi za grupno finansiranja, pronađite veliki broj manjih investitora, ljudi koji su spremni da vam pomognu u ostvarivanju ideje. Foto: Shutterstock

Isplata vojnih i poljoprivrednih penzija za mart počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate.

Primanja će danas početi da stižu i onima koji penzije primaju preko tekućih računa i penzionerima koji ih dobijaju na kućne adrese ili na šalterima pošta.

Podsećamo, kako smo pisali sredinom prošlog meseca, radnicima iz "opcija 3 i 5" sleduju pune, a ne umanjene penzije. Reč je o ljudima koji su svojevremeno prihvatili Program Vlade Srbije za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restrukturiranja i pripreme za privatizaciju.

Međutim, oni su zbog izmena Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju iz 2014. godine, umesto starosne penzije, ostvarili pravo na prevremenu starosnu penziju sa trajnim umanjenjem iznosa ove penzije.

Takođe, još jednom podsećamo da za dva dana, tačnije 8. aprila, kreće prva uplata polovine minimalca. Ona se odnosi na mesec mart.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>