• 31

Bajatović otkrio da li mu je plata zaista 30.000 evra: "Malo je veća od toga..."

"Meni najmanje nedostaju pare. Trošim na sve ostale, pomažemo, ima dosta humanitarnih aktivnosti", napomenuo je Bajatović

  • 31
Dušan Bajatović

Foto: Marko Jovanović

Od 1. oktobra Srbija će postati tranzitna zemlja za snabdevanje gasom Mađarske i srednje Evrope, najavio je danas direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

- Mislim da će u prvoj godini to biti 6,5 milijardi kubnih metara, potom 8,5 milijardi, potom 10 milijardi kubnih metara iz pravca Srbije. Završavamo gradnju kompresorske stanice, to bi trebalo da bude gotovo u junu-julu mesecu - precizirao je on gostujući na televiziji Prva.

Bajatović je procenio da bi interkonekcija Dimitrovgrad-Sofija biti gotova u junu sledeće godine, i dodao da ćemo još videti kakva će konkurencija biti i kolike količine gasa će odatle dolaziti.

- Što se tiče gasovoda Beograd-Banjaluka, ''Srbijagas'' će pomoći oko eksproprijacije, i bilo bi dobro ako bismo to mogli da uradimo pre izgradnje auto-puta do Beograda, jer bi bilo jeftinije - kazao je Bajatović.

"Srbijagas nije socijalno preduzeće"

 

Dodao je da bi trebalo da se počne sa izgradnjom gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica, i najavio da će se raditi i trasa od Leskovca do Vranja.

Direktor "Srbijagasa" je rekao da je to javno preduzeće od 2014. godine vratilo dugove zahvaljujući pomoći države, i da od tada posluje na tržišnim principima prodajući više od 80 odsto gasa kojim raspolaže.

- Nema više socijalne politike, ''Srbijagas'' je svake godine bio u ozbiljnom dobitku. Ako prodajete na tržištu, onda su tržišne cene - rekao je Bajatović.

Otvaranje gasovoda u Srbiji

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On je najavio da će na računu za gas iznos koji će korisnici plaćati za priključak na mrežu biti jasno naznačen.

- Biće 780 evra, na tri godine, beskamatno, u dinarima - napomenuo je Bajatović.

Kolika mu je tačno plata?

 

Upitan da li su tačni navodi u javnosti da su mu mesečna primanje 30.000 evra, on je rekao da su i malo veća od toga, ali nije precizirao koliko.

- Što se plate u ''Srbijagasu'' tiče, ona je 1.420 evra, ostalo su primanja iz stranih kompanija kojih ima dosta - kazao je Bajatović.

Direktor "Srbijagasa" je rekao da se nije video sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović od sastanaka u Vladi Srbije sa koga je udaljen 31. oktobra prošle godine, ali je prokomentarisao taj događaj.

- Da nije bilo ljudi iz Vlade, ja bih se pobio sa ovima iz obezbeđenja - rekao je Bajatović.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    6. april 2021 | 12:26

    Tuga

  • Veki

    6. april 2021 | 13:01

    Da je bar jedini a nije,ima takvih mnogo a običan narod radi za minimalac.....

  • Mira

    6. april 2021 | 12:58

    Sramota tolika plata,a narod nema šta da jede, od čega da plaća račune, nema za lečenje...Kakav je to čovek?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>