• 0

Kriptovalute sada vrede dva biliona dolara: Za to nije zaslužan samo bitkoin, već i ovaj novčić

Etereum uživa sve više popularnosti, a jutros je na azijskom trgovanju zabeležio istorijski najvišu cenu od 2.151,25 dolara

  • 0
bitkoin

Foto: Pixabay

Vrednost tržišta kriptovaluta sada iznosi dva biliona dolara, a na to je direktno uticao rast cene etereuma, drugog najpopularnijeg digitalnog novčića, posle bitkoina.

Za nešto više od dva meseca, tržišna kapitalizacija alternativnih valuta se duplirala, prenosi CNBC, i dalje navodi da je uzrok tome "vrtoglavi rast broja malih i institucionalnih investitora".

Najvrednija kriptovaluta, bitkoin, učestvuje sa više od 50% u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji virtuelnog novca. Njegov nagli rast je počeo prošle godine, a nastavio se i 2021, pri čemu je samo u prvih nekoliko meseci bitkoin zabeležio rast veći od 100 procenata.

Prošlog meseca, ovaj novčić je dostigao rekordnu vrednost - iznad 61.000 dolara, a trenutno se trguje na nivou od oko 58.800 dolara. Iako još dosta udaljen od bitkoina, etereum uživa sve više popularnosti.

Ovaj novčić je jutros, na azijskom trgovanju, zabeležio istorijski najvišu cenu od 2.151,25 dolara. Od početka tekuće godine do danas, etereum je ojačao više od 180 odsto. Globalne kompanije imaju sve više "sluha" za kriptovalute.

Tome u prilog ide i podatak da je kineski proizvođač aplikacija, "Meitu", u martu uložio u 22,1 milion dolara u etereum, i tako je postao jedna od prvih velikih kompanija koja je to učinila.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>