• 16

Gde pobeže jedan keks: "Ono kad kupiš Noblice, pa umesto 18, dobiješ 17 komada?!"

Nedavno smo pisali i o tome da popularne domaće napolitanke, sa ukusom ruma, u pakovanju sadrže samo 12, umesto standardnih 16 komada

  • 16

Taman što smo "navikli" na čokolade od 80 ili 90 grama koje "izgledaju kao da imaju 100 grama", ili na tečne praškove i omekšivače od 900 ml, sada je manjak komada, recimo keksa, u pakovanju postao problem koji smeta potrošačima.

Nedavno smo pisali o tome da popularne domaće napolitanke, sa ukusom ruma, u pakovanju sadrže samo 12, umesto standardnih "Štarkovih" 16 komada. D. B. (25) iz Beograda se javno upitao: "Gde su nestale moje četiri napolitanke?".

Sada se nešto slično desilo i sa keksom "Noblice", doduše, vrlo je moguće da je reč o grešci prilikom pakovanja u fabrici. Mada, imajući u vidu da posao "obavlja mašina", iz Udruženja potrošača Efektiva su skeptični.

Na FB stranici je osvanuo post, koji je podelila Efektiva, a u kojem je priložen video uz komentar: "Ono kad kupiš Noblice, pa umesto 18, dobiješ 17 komada! Najverovatnije je greška mašine, prilikom pakovanja. Šta ako nije?".

Usledila je lavina komentara ispod posta, i mada ima onih koji veruju da noblica manje u jednoj kutiji - nije izostavljena s namerom, već je došlo do greške prilikom pakovanja, ima i onih koji su slične stvari primetili i kod druge vrste hrane. Recimo, kod kikirikija koji je sa 100 grama "spao" na 80, pri čemu je cena ostala ista.

Loša kontrola procesa ne mora uvek da ima negativne posledice, budući da je u ovom slučaju potrošač samo "oštećen" za jedan keks, ali je svakako problem kada se desi ono što je nedavno prodrmalo region.

Naime, kako smo pisali, Agencija za hranu i veterinarstvo Severne Makedonije zabranila je promet zamrznutog povrća, poreklom iz Srbije - "Sani fantazi - Rojal miks", jer je u jednom pakovanju, navodno, pronađen miš.

S druge strane, u "slučaju Noblice" bilo je i potrošača koji smatraju da se ovakve stvari dešavaju i da ne treba zbog toga bilo koji brend stavljati na stub srama. Problem bi bio, kažu, da se priča ponavlja, a ovde je verovatno reč o propustu u jednoj kutiji keksa.

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    7. april 2021 | 10:54

    Da,da,desava se,a kako to da uvek ima manje,nikad vise ..???

  • Đorđe

    7. april 2021 | 10:48

    Srpska posla, mi smo majstori za davanje autogolova sa pola terena, ko razume shvatiće!

  • 🏂

    7. april 2021 | 11:40

    Evo matematike100.000 : 17 = 5882 nova pakovanja.Od ukradenog 1keksa.To po prodajnoj ceni a ne znam kolika je,je mnogo miliona koje nama u knjigama 👍

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>