• 2
 ≫ 

Domaći hotel otvorio terasu na obroncima Javora: Pogledajte kako izgleda ova "idila" pod snegom

 ≫ 

Iako je od ove nedelje ponovo omogućen rad baštama kafića i restorana u Srbiji, to zbog vremenskih neprilika baš i nije ostvarljivo

  • 2
 

 

Nakon nekoliko nedelja "pauze", odnosno blokade u radu, ugostiteljskim objektima u Srbiji je opet dozvoljeno da otvore svoje bašte. Ipak, to zbog vremenskih uslova nije baš svima izvodljivo.

U većem delu Srbije od juče popodne pada sneg, koji je danas ostavio bele pokrivače na krovovima zgrada, automobila, na stolovima i stolicama ugostiteljskih bašta. Iako je april, ne deluje tako.

Taman što su vlasnici kafića i restorana dočekali da zarade nešto više novca, mimo prihoda od šalterske prodaje koja je takođe odnedavno odobrena, hladno vreme i sneg su odlučili da oteraju goste.

Jedan korisnik Fejsbuka "javio se" iz hotela Javor, smeštenog na obroncima istoimene planine, i našalio povodom čitave ove situacije. "Evo i Hotel Javor otvorio terasu", napisao je u postu.

O otvaranju bašti kafića i restorana i snegu, oglasio se i doktor Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, koji je rekao "nije da smo želeli sneg, ali tako je ispalo".

Ipak, ugostiteljski objekti su donekle uspeli da iskoriste dva, tri prohladna, ali relativno vedra dana, a posebno vlasnici lokala u gradu na Moravi. Čačani su pohrlili u bašte svojih omiljenih kafića i restorana, nakon skoro dvadeset dana pauze.

Kon je dodao da "povoljna situacija u kojoj se nalazimo, mora da se iskoristi". Podsećamo, radno vreme uslužnih objekata dozvoljeno je od 6 do 22 časa.

Video: Pao prvi beli prekrivač u aprilu u Rijeci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>