• 1

Potpisan ugovor sa Štadlerom o nabavci brzih vozova, pruga gotova do kraja godine

Vozovi će saobraćati na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, koju trenutno rade ruski i kineski partneri, sa domaćim podizvođačima

  • 1
Brzi voz, voz, metro

Foto: Pixabay

Ugovor o nabavci tri elektro-motorna voza, za brzine od 200 kilometara na sat, potpisali su danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor prodaje za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije Štadler, Željko Davidović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid, pomoćnik ministra za železnički sektor Anita Dimoski, v.d. direktor Srbija Voz, Jugoslav Jović.

Vozovi će saobraćati na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, koju trenutno rade ruski i kineski partneri, sa domaćim podizvođačima. Kako je ranije najavljeno, pruga će biti završena do kraja godine.

Nakon toga sledi testiranje brze pruge i vozova, dok će građani početkom naredne godine moći da putuju novim i modernim vozovima.

Video: Od Jakova do Novog Beograda stizaće se za samo 10 minuta: Auto-put Miloš Veliki dobija nastavak

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>