• 1

Boingovi avioni 737 MAX opet prizemljeni: Sada imaju novi problem

Kompanije Amerikan Erlajns i Sautvest Erlajns već saopštile da će ukloniti avione 737 MAX iz reda letenja

 • 1
Boeing 737, Boing, avion, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Avio-kompanije koje u floti imaju avione 737 MAX ponovo će morati da ih prizemlje, pošto je proizvođač tih letelica Boing izvestio danas o novom problemu - ovog puta sa električnim sistemom. 

- Boing je uputio preporuku na adrese 16 klijenata da reše potencijalni problem sa elektičnom instalacijoj u određenoj grupi aviona 737 MAX pre nego što nastave s letovima - saopštila je kompanija.

Avio-kompanije treba da provere da li je jedna od komponenti električnog sistema aviona dovoljno uzemljena, precizirao je američki proizvođač, dodajući da sarađuje sa Federalnom upravom za vazduhoplovstvo SAD-a na rešavanju problema.

Boing nije naveo na kojih se 16 avio-kompanija odnosi ovo upozorenje ni na koliki se broj aviona odnosi taj kvar.

Svi Boingovi avioni 737 MAX bili su prizemljeni širom sveta 20 meseci, od marta 2019. do novembra 2020. godine, nakon dva fatalna pada u kojima je poginulo 346 ljudi, podseća CNN.

Rojters izveštava da su vazduhoplovne kompanije Amerikan Erlajns i Sautvest Erlajns već saopštile da će ukloniti avione 737 MAX iz reda letenja. Amerikan Erlajns je objavio da privremeno sa letova ukljanja 17 nedavno dobijenih aviona 737 MAX, a Sautvest je naveo da povlači 30 ovih vazduhoplova od ukupno 58 koje poseduje.

Video: Parčići raspadnutog avionskog motora padali po ljudima i razbijali šoferke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • CG

  9. april 2021 | 16:34

  Baš sam gledao emisiju o novom Boingu 787 i kako radnici koji ga prave izjavljuju da nikad ne bi letjeli Boingom 787.radnici koji prijave propust u sigurnosti dobiju otkaz

  1
  0

  Podelite komentar