• 1

Čudan oglas za posao privukao pažnju: "Tražimo štrajkače, volontere"

U oglasu piše da je njihovo angažovanje prediviđeno dok se ne otvore svi ugostiteljski objekti

  • 1
Protest , Poslovi na moru

Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Facebook/Poslovi na moru

Zabrana okupljanja, zatvaranje kafića i mere koje je podrazumevao lokdaun, činjenica je, prilično su pogodile ugostitelje. Države, svaka na svoj način širom Evrope davala je pakete mera koje su bile u cilju podrške da se kriza preživi. 

Međutim, kako se koja mera popušta, ova industrija ostaje pod strogim pravilima, što im utiče na poslovanje, jer tekući troškovi svakako teku. Tako, širom regiona, pa i u Srbiji, organizovano je nekoliko protesta, predloga, peticija, sastanaka i upućeno je mnogo apela kako bi se dodatno pomogli ugostitelj.

Jedna grupa na Fejsbuku, koja okuplja delatnosti iz ovog sektora otišla je i korak dalje, pa su objavili oglas za posao u kojem traže podršku u vidu ljudstva.

Naime, kako piše, traže se štrajkači volonteri za puno radno vreme. U oglasu piše da je njihovo angažovanje prediviđeno dok se ne otvore svi ugostiteljski objekti. 

Na pitanje drugih iz iste grupe kolika je previđena plata za taj posao, autor oglasa je odgovorio da će biti "po dogovoru", kada se "posao" završi. Oglas je, jasno je, svojvrsni poziv na protest, ali ljudi i dalje postavljaju pitanja o uslovima.

Inače, u toj grupi dele se informacije o tome gde su potrebni konobar, barmeni, pizza majstori, kuvari. Dalje, prosečne plate za isti posao, ali i uslovi poput  mogućnost dobijanja smeštaja i obroka uz posao.

Video: Frilenseri i danas ispred Skupštine, obratila im se i Brnabić

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>