• 13
 ≫ 

Čak 40.000 venčanja na čekanju zbog korone u Srbiji: I stranci bi da se vakcinišu i venčaju kod nas

 ≫ 

Prema podacima koje ivent industrija ima, u Beogradu bi trebalo da bude 8.500 do 10.000 venčanja

  • 13

Oko 40.000 parova u Srbiji, zbog situacije izazvane korona virusom danas čeka na venčanje, a skoro polovina od tog broja, taj važan dan, iščekuje od prošle godine, rekao je predstavnik Udruženja ivent industrije Nikola Janković.

On smatra da bi stvari u korist mladenaca i zaposlenih u tom sektoru mogle uskoro da se pokrenu.

- Od prošlogodišnjih, planiranih 25.000 venčanja, oko 5.000 je realizovano sa veseljima, ostalih 20.000 pomereno je za ovu godinu, a sa istom tolikom godišnjom potražnjom i u 2021. godini, procene su da je u Srbiji na čekanju potencijalnih 25 do 40.000 hiljada venčanja - rekao je Janković.

Prema podacima koje ivent industrija ima, u Beogradu bi trebalo da bude 8.500 do 10.000 venčanja.

Janković navodi da se svi ti mladenci nadaju i traže lokacije za venčanje i u velikom su problemu kao i njihove porodice, rođaci, gosti iz inostranstva, jer ne znaju da li će do toga doći. To je ozbiljan problem, ali kako dodaje, nekome ko posmatra sa strane i nije, iako šire gledano, cela ta industrija daje doprinos ekonomiji.

- Imamo upite i stranaca iz centralne Evrope da li mogu čarter letom da dovedu 220 zvanica da se ovde vakcinišu pa da se organizuje venčanje - naveo je Janković.

Janković očekuje i da će dokument usvojen 24. februara u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, a koji nudi model - pravila po kojima se mogu rezalizovati venčanja uskoro biti realizovan.

Prema njegovim rečima, taj protokol bi trebalo da ulije nadu ne samo mladenicma, već i uslužnim delatnostima kao što su dekorateri, floristi, renali opreme, fotografi, da će moći da rade.

- Na tom dokumentu jedino fali datum koji bi Vlada trebalo da odredi, a to je kada ćemo moći da počnemo da radimo - rekao je Janković.

On je podsetio na značaj ivent industrije kada je u pitanju potrošnja pića i hrane, navodeći da su to ogromne količine, a napominje i da mladenci dobiju kao poklon značajne svote novca koje takođe potroše u Srbiji.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    10. april 2021 | 14:48

    Сада када послије боца крену свадбе и бебе ... само нека је на задовољство и здравље ! 😃😄

  • sale

    10. april 2021 | 19:40

    To je jako bitno i ovako se razvodite posle par godina koji ce vam papir.

  • nikolas

    10. april 2021 | 14:54

    NA NAMA JE DA SE OTVORIMO PREMA SVETU -ZAPADU I ISTOKU I DA BUDEMO LIDERI STABILNOSTI I MIRA U SVETU !!! BORIMO SE ZA ZIVOT I SRECU MLADIH !!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>