• 2

Ovaj grad, pun Srba, ima jednu od najlepših železničkih stanica u Evropi

Kriterijumi koji su se ocenjivali su između ostalog: dostupnost stanice, čistoća, gastronomski izbor, broj destinacija i dostupnost besplatnog interneta

  • 2
železnička stanica u beču

Foto: ÖBB/Philipp Horak

Međunarodna organizacija za zaštitu potrošača "Consumer Choice Center" u svom istraživanju "European Railway Station Index 2021" analizirala je doživljaj putnika na 50 najvećih železničkih stanica Evrope.

Bečka glavna železnička stanica, izgrađena 2015. godine, osvojila je drugo mesto među najpopularnijim stanicama u Evropi. Ova stanica nije samo zbog svog karakterističnog krova, čiji su okviri oblikovani u dijamantsku šemu,
arhitektonski magnet, već i iz perspektive korisnika.

Kriterijumi koji su se ocenjivali su između ostalog: dostupnost stanice, čistoća, gastronomski izbor, broj destinacija i dostupnost besplatnog interneta.

Analiza je pokazala da je za potrebe putnika najbolja i najadekvatnija železnička stanica u Lajpcigu. Na trećem mestu je stanica "St. Pancras" u Londonu, a četvrto mesto dele "Amsterdam Centraal" i moskovska Kazanjska železnička stanica.

Glavna železnička stanica u Beču ne ističe se samo pozitivnim doživljajem putnika, čistoćom i brojnim uslužnim službama, već i ekološkom inicijativom. Postrojenje foto-naponskih ćelija, veličine 1.200 m2, postavljeno je na krovu stanice za interno snabdevanje strujom. Deo energije za hlađenje i grejanje dobija se i geotermalnim putem.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lombardia

    Wiedner Hauptstrasse na slici pocetak, koliko li sam puta tuda prosao.

    3
    1

    Podelite komentar

Google preporuke