• 0
 ≫ 

Koliko je blizu povratak u kancelarije? Privatni sektor se manje odriče rada od kuće

 ≫ 

Otprilike šestina onih koji ne rade u potpunosti od kuće, to bi mogla da učini, ali im nije dozvoljeno ili ne žele, navodi se u anketi

  • 0
posao

Foto: Freepik

Prema anketi jedne marketinške kompanije, 66 odsto ispitanika u Sloveniji dolazilo je na posao prošle nedelje, u poređenju sa 50 odsto na vrhuncu drugog talasa epidemije virusa korona u novembru.

Samo 11 odsto je u potpunosti radilo od kuće, što je pad za pet odsto. Udeo onih koji su delimično radili od kuće, a delom na svom radnom mestu, takođe je opao u trećem talasu, za četiri poena na 10 odsto.

Iako je u novembru ukupno 36 odsto radnika radilo od kuće, ta brojka je tokom prošle nedelje pala na 24 odsto, pokazuje anketa sprovedena od 1. do 4. aprila među 500 ispitanika. Gotovo 80 odsto onih koji su prošle nedelje otišli na posao - učinili su to zbog prirode posla.

Još pet odsto nije imalo odgovarajuće uslove za rad kod kuće. Maltene jedna desetina bi mogla da radi od kuće, ali im poslodavci to nisu omogućili, dok se osam odsto odlučilo da ne radi od kuće.

Otprilike šestina onih koji ne rade u potpunosti od kuće, to bi mogla da učini, ali im nije dozvoljeno ili ne žele, navodi se u anketi. Takođe, postoji značajna razlika između privatnog i javnog sektora.

Dok je više od 70 odsto zaposlenih u javnom sektoru radilo sa svojih radnih mesta prošle nedelje, ta brojka u sektoru privatnih usluga iznosila je 58 odsto.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>