• 0

Tim Kuk o ostajanju u Eplu: Da li nam nešto najavljuje? "Previše je..."

Američki biznismen je u naprednoj tehnološkoj kompaniji već 23 godine

  • 0
Tim Cook, Tim Kuk -  Apple CEO Foto: Tanjug/AP

Timoti Donald Kuk, poznatiji kao Tim Kuk, izvršni je direktor tehnološkog giganta Epl (Apple) skoro jednu deceniju, a u kompaniji je duže od dve decenije.

Ove godine, 1. novembra, puni 61 godinu, i možda još nije vreme za penzionisanje, ali Kuk nema nameru da bude CEO Epla još jednu deceniju. Njegovo neto bogatstvo trenutno vredi 1,3 milijarde dolara, prema ocenama Forbsa, a Epl je u 2020. postao najvrednija svetska kompanija sa tržišnom kapitalizacijom od 2 biliona dolara.

Može se reći da je Kuk postigao gotovo sve što se može postići u ovom domenu biznisa, a nedavno se oglasio i putem podkasta Sway (Njujork Tajms), rekavši da se "oseća odlično, i da se datum ne nazire", misleći da odstupanje s aktuelne funkcije.

Međutim, ovaj šezdesetogodišnjak kaže da je "još 10 godina u ulozi izvršnog direktora Epla mnogo, i da se to verovatno neće desiti". U intervjuu je dalje otkrio planove kompanije vezane za autonomna vozila, Epl TV, ali se dotakao i kontroverzne aplikacije Parler, koju je Epl blokirao ranije ove godine.

Inače, zanimljivo je da su putni troškovi Tima Kuka skočili u godini korone, za čak 46%, iako su putovanja bila svedena na minimum. Njegova plata i generalno troškovi porasli su 28 odsto, a kako smo ranije pisali, prvi čovek Epla ima 256 puta veću platu od prosečnog zaposlenog u kompaniji. Iznosi 11,5 miliona dolara.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>