• 12
 ≫ 

Rekordna proizvodnja u Boru: Izvučeno više od 5.000 tona bakra u koncentratu

 ≫ 

Rudari i floteri u "Velikom Krivelju" dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz "Novog Cerova" je 1.003 tone bakra u koncentratu

  • 12
bakar

Foto: Pixabay

Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Ziđin, pošto je proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu, saopštila je danas ta kompanija.

Generalni direktor "Serbia Zijin Copper", Jian Siming, kaže da je ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila "teška" nepunih 1,7 miliona tona, a njenom preradom u flotacijama, prvi put od dolaska Ziđina, izvučeno je više od 5.000 tona bakra u koncentratu.

Ukupne iskopine iznosile su preko 8,5 miliona tona.

- U svim aspektima poslovanja "Serbia Zijin Copper" primetan je pomak. Evidentno je da smo se pokrenuli i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine, a to je vidljivo na svim nivoima. Poboljšanja se, zahvaljujući trudu i radu zaposlenih, odnose i na rezultate u proizvodnji - kaže generalni direktor.

Pravilno rukovođenje radom svih ogranaka "Serbia Ziđin Copper" i njenih fabrika i pogona, dovelo je do napretka, a Jian Siming je naveo da se poboljšanja, zahvaljujući trudu i radu svih zaposlenih, odnose i na učinke u proizvodnji, pa su u marta postignuti i najbolji rezultati u rudarenju od osnivanja zajedničke kompanije.

Rudari i floteri u "Velikom Krivelju" dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz "Novog Cerova" je 1.003 tone bakra u koncentratu. Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske "Jame".

Od početka godine, rudari Bora i Majdanpeka ostvarili su 25 miliona tona iskopina. U prvom kvartalu 2021. uklonjeno je 19,8 miliona tona raskrivke i otkopano 5,2 miliona tona rude. U flotacijama je u istom periodu proizvedeno 15.082 tone bakra u koncentratu, navodi se u saopštenju Ziđina.

Video: Bili smo u selima koja leže na litijumu - naša budućnost je bela

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    11. april 2021 | 17:41

    Samo nemojte da kažete da mi ovo nismo mogli da uradimo. Samo je TRBALO SPREČITI KRAĐU, ništa više

  • Ivan

    11. april 2021 | 16:38

    Iscedice nas kao sundjer kinezi i posle otici... Haos

  • Veljko

    11. april 2021 | 16:41

    Kad iscrpe ostace rupcaga i odpad.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>