• 0

Ovo je trenutno najtraženije zanimanje u BiH: Razlog? Korona kriza

Povećana potreba za podrškom korisnicima putem telefona i interneta izmenila je tržište rada, pa su neki poslovi prešli u onlajn sferu

  • 0
Mobilni telefon, dostava

Foto: Shutterstock

U Bosni i Hercegovini je nezaposlenost u februaru 2021. bila veća za skoro 2,0 posto, u odnosu na isti mesec godinu dana ranije, usled smanjene ekonomske aktivnosti zbog pandemije.

To su podaci Agencije za rad i zapošljavanje. Ipak, neka zanimanja su tokom godine korona krize "procvetala". Tako su najtraženija zanimanja u BiH postali dostavljači, vozači, kol-agenti, radnici u proizvodnji i programeri, ali i zanatlije, navodi se u prilogu BHRT.

Tokom 2020, firme koje se bave isporukama pošiljki u BiH uglavnom su poslovale pozitivno. Povećana potreba za podrškom korisnicima putem telefona i interneta izmenila je tržište rada, pa su neki poslovi prešli u onlajn sferu.

Povećanje broja zaposlenih u junu 2020. u odnosu na prosek iz 2019. godine, zabeležen je u delatnosti informacija i komunikacija i to za 3,2 posto, što potvrđuje podatke o ubrzanoj digitalizaciji poslovnih procesa u skoro svim oblastima i povećanoj potražnji za informatičkim uslugama, zaključuje BHRT.

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>