• 0

Investitori zainteresovani za fabriku Tigar, uskoro rešenje za fabriku

"Sada izmiruju potpuno sve obaveze prema državi i prema svojim radnicima"

  • 0
Atanacković, privreda Foto: Ministarstvo privrede

Ministarka privrede Anđelka Atanasković je tokom obilaska fabrike Tigar AD u Pirotu izjavila da je uverena da će se uskoro naći rešenje za tu kompaniju, kao i da su za nju zainteresovani investitori.

Atanasković je dodala da Tigar AD ulazi u unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR) i navela da se u toj fabrici radi, da se zarada isplaćuje i izrazila uverenje da će se u narednom periodu u toj kompaniji poboljšati poslovanje.

Navodeći da se 80 odsto proizvodnje izbozi, najviše u Francusku, ona je istakla da joj je drago što Tigar opstaje i u ovim teškim vremenima.

Reč je o pravim borcima, kazala je ministarka i dodala da se to videlo i 2015. godine kada su dobili prvi UPPR i kada je država konvertovala sva njihova dugovanja i spasila ih od mnogo gore situacije.

"Nakon toga oni su uspeli da se oporave i potpuno sami krenu dalje, da prave nove proizvode, pokrenu se, traže rešenje, stanu na noge...", rekla je Atanasković.

Najbitnije je, smatra, da sada izmiruju potpuno sve obaveze prema državi i prema svojim radnicima.

"Tigar je jedno od 556 preduzeća koja smo nasledili za privatizaciju 2014 godine. Danas u privatizacionom portfelju imamo 77 preduzeća, a moram reći da smo zadovoljni privatizacijama velikih giganata kao što su Železara, Galenika, RTB Bor, PKB", navela je Atanasković.

Ministarka je napomenula da je poseta Pirotu i Tigru AD još jedna u nizu poseta privrednim subjektima širom Srbije, gde žele da čuju s kakvim se izazovima susreću privrednici, da promovišu vidove podrške koju pruža Ministarstvo privrede...

Pomoćnik generalnog direktora kompanije Tigar AD Danijela Aleksov zahvalila se ministarki na poseti ukazujući da je poslovanje te kompanije danas stabilno.

Ona je istakla da se u fabrici dnevno u tri smene proizvode 7.000 do 8.000 pari obuće i da takva uposljenost proizvodnih kapaciteta i stabilno poslovanje nije bilo moguće bez podrške države i Ministarstva, pre svega u rešavanju zaostalih dugovanja.

Video: Prvi put smo izdvojili sredstva za mlade poljoprivrednike i nova gazdinstva

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>