• 0

Ova delatnost je ključ održivosti u Beču: Istovremeno, trgovci gube milijarde zbog novog lokdauna

Manifestacija "Manufactoring Days" se bavi inovacijama, novim tehnologijama i umrežavanjem startapa

  • 0
Manufactoring Days

Foto: Matthias Heschl

Od 10. do 12. maja 2021. godine u Beču se, u okviru najvećeg startap festivala u Evropi "ViennaUP’21", prvi put održava manifestacija "Manufacturing Days". Tokom trodnevnog događaja zainteresovani učesnici mogu da prisustvuju raznovrsnom programu za startap preduzeća iz oblasti proizvodne industrije.

Događaj organizuje "EIT Manufactoring Co-Location Center East", naučna i inovativna zajednica Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), koja ima pet Co-Location-centara (CLC).

"CLC East" sa sedištem u Beču vodi računa o 12 zemalja u centralnoj i istočnoj Evropi i ima za cilj da podrži saradnju između aktera evropske proizvodne industrije u oblastima poslovnog kreiranja, obrazovanja i inovacija. Sa više od 2,1 milion firmi i više od 32 miliona zaposlenih evropska proizvodna industrija je ključ ka ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj održivosti i motor za inovacije, rast i stvaranje radnih mesta u Evropi.

Manifestacija "Manufactoring Days" se bavi inovacijama, novim tehnologijama i umrežavanjem startapa, industrijskih preduzeća, investitora i eksperata globalne proizvodne industrije. Cilj foruma je okupljanje aktera proizvodne industrije iz čitave Evrope i van nje, razmena i stvaranje novih mogućnosti za saradnju.

Prvi put, potpuno digitalno, timovi koji učestvuju imaće mogućnost da za 48 sati hakuju najnoviju tehnologiju "Infineon-a". Pozivaju se zainteresovani timovi ili pojedinci da se prijave za jedan od četiri Software i Hardware-treka: Sound, 3D, Biosensing i Circuit Design. Učesnici iz čitave Evrope mogu da učestvuju od kuće (#hackathome).

Manufactoring Days

Foto: Matthias Heschl

Prijava: Pobednici dobijaju novčanu nagradu u visini od 10.000 evra i dodatnu podršku.

Istovremeno stižu i ove vesti iz austrijske prestonice. Odluka vlasti grada Beča o produženju epidemiološke mere zaključavanja do 2. maja, dve nedelje duže nego što je bilo planirano, skupo košta bečke trgovce.

Prema njihovom udruženju, nastavak zaključavanja će ih koštati dodatnih 420 miliona evra. "Time stalno rastu ukupni troškovi četvrtog zaključavanja samo u Beču, i trgovci će imati gubitak u visini od oko milijardu evra. Ugroženo je na desetine hiljade radnih mesta", kazao je šef Udruženja trgovaca, Rajner Vil.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>