• 0
 ≫ 

Egipćani zainteresovani za uvoz žitarica i voća iz Srbije, Palma na sastanku sa guvernerom Hanafijem

 ≫ 

Ovakvim posetama želimo da jačamo još više ekonomsku, zdravstvenu, turistčku i kulturnu saradnju - rekao je Dragan Marković Palma na sastanku

  • 0
Palma u poseti Egiptu

Foto: Dobrica Marković

Delegacija, na čijem je čelu predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, u Hurgadi, glavnom gradu regije Crveno more u Egiptu, imala je prijem kod guvernera te regije generala Amr Hanafija.

Marković je svog domaćina upoznao sa članovima medicinsko - političke delegacije, koja ovih dana boravi u Egiptu.

- U našoj delegaciji je 100 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja iz Srbije i to su sve zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19 - rekao je Marković i dodao da je do sada u Srbiji vakcinisano skoro 3 miliona građana prvom dozom, a gotovo polovina od tog broja revakcinisana.

- U Srbiji u poslednjih 8 godina postoji ekonomska sigurnost, politička stabilnost i zdravstvena bezbednost za sve građane, što je takođe faktor koji privlači strane investitore - istakao je Marković

On je guverneru Hanafiju preneo pozdrave predsednika Srbije, kao i da ovakvim posetama Srbija želi da još više jača ekonomsku, zdravstvenu, turistčku i kulturnu saradnju.

Marković je generalu Amr Hanfiju i svim muslimanima u Egiptu i celom svetu čestitao Ramazan.

Palma u poseti Egiptu

Foto: Dobrica Marković

Hanafi: Zainteresovani smo za žitarice, kukuruz, voće i Meso iz Srbije

 

General Amr Hanafi je rekao da je regija Šarm el Šeik zainteresovana da napravi bratski dogovor sa Jagodinom kao što je to napravio Marsa Alam.

- Ja ću  uskoro na Vaš poziv doći u Srbiju sa delegacijom privrednika. Mi smo zainteresovani za uvoz žitarica, kukuruza, voća i mesa iz Srbije - rekao je Hanafi i saopštio da će regija Crveno more uskoro vakcinisati sve zaposlene u hotelima i sve turističke radnike.

U srpskoj delegaciji na sastanku su bili i potprrdsednica Skupštine Srbije Marija Jevđić iz Jedinstvene Srbije i njen partijski kolega i narodni poslanik Života Starčević, a ispred delegacije lekara, poznazi jagodinski hirurg dr Valentin Mihajlov i ambasador Srbje u Egiptu Jugoslav Vukadinović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>