• 0

Tehnološki div u pohodu na najveću akviziciju u poslednjih 5 godina: Delatnost firme? Nesvakidašnja

Majkrosoft će "Nuance" preuzeti po ceni od 56 dolara po akciji

  • 0
Zaposleni u Majkrosoftu u proseku su radili 4h duže na nedeljnom nivou

Foto: Shutterstock

Kompanija Majkrosoft najavila je kupovinu firme "Nuance Communications", koja je razvila program za prepoznavanje govora, a ugovor je vredan 16 milijardi dolara.

Američki tehnološki div će "Nuance" preuzeti po ceni od 56 dolara po akciji, što je za oko 23 posto iznad cene na zatvaranju Volstrita u petak. Ukupna vrednost ugovora će, međutim, dostići oko 19 milijardi dolara, kada se uključi i dug.

Ovo pripajanje predstavlja najveću Majkrosoftovu akviziciju od 2016. godine, kada je kupio LinkedIn za više od 26 milijardi dolara. To je i najnoviji znak Majkrosoftovih stremljenja da akvizicijama pojača svoj rast, nakon što je prošlog meseca završio preuzimanje kompanije "Zenimaks", za 7,6 milijardi dolara.

Prema nekim medijskim izveštajima, navodno je i u pregovorima o kupovini aplikacije za četovanje "Diskord", za oko 10 milijardi dolara. Majkrosft je prošle godine nastojao da kupi i američko poslovanje "TikTok"-a za oko 30 milijardi dolara, pre nego što je tadašnja administracija onemogućila sklapanje tog posla.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>