• 0

Da li je Bajdenov novi paket od 2,2 biliona dolara, zapravo, trojanski konj?

Predsednik SAD ima razne planove, a jedan od njih se direktno odnosi na infrastrukturu, nove puteve i mostove...

  • 0
Joe Biden, Recep Tayyip Erdogan , Džo Bajden, Redžep Tajip Erdogan

Džo Bajden / Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik je početkom meseca predstavio novi ekonomski plan, vredan više od 2 biliona dolara, prvenstveno usmeren na infrastrukturu.

On je u Pitsburgu, u Pensilvaniji, predstavio plan o obnovi infrastrukture koji obuhvata obnovu puteva, mostova, vodovodnih sistema, kao i onih za napajanje električnom energijom. Planom je obuhvaćen i javni prevoz.

Taj novac bi trebalo da bude raspoređen u narednih osam godina, a Džo Bajden je tim povodom rekao: "Predlažem nacionalni plan koji vrednuje rad, a ne samo bogatstvo; onaj što gradi pravičnu ekonomiju koja svakome pruža mogućnost da uspe. Stvoriće najsnažniju, najizdržljiviju i najinovativniju ekonomiju na svetu. To nije plan koji se "petlja oko ivica", to je generacijsko ulaganje u Ameriku".

Ipak, analitičar Maks Kajzer je intervjuisao Rika Akermena, urednika i izdavača u "Rick’s Picks", koji tvrdi da je ovaj Bajdenov plan, zapravo, "trojanski konj".

- Navodno se oko 5% tog novca koristi za rupe, puteve i mostove, a ostalih 95% na ono što, na ovaj ili onaj način, nazivamo socijalnim inženjeringom. Dakle, bojim se da je ovaj početni komplet od 2,2 biliona dolara samo kapara za ekološki plan, koji bi mogao koštati mnogo više - istakao je.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>