• 1

Od ponedeljka masovna vakcinacija radnika u Beogradu: Ove grupe imaju prioritet

Trenutno je više od 1.000 zaposlenih u beogradskim hotelima vakcinisano, kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika

  • 1
kafici, bašte, restorani, korona, centar grada lepo vreme, SRBIJA KRIZNI STAB MERE

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U Beogradu će od ponedeljka početi vakcinacija zaposlenih u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, ali i u drugim uslužnim delatnostima kao što su frizeri, kozmetičari, pekari...

To je danas najavio zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Srbije i zaposlenih u uslužnim delatnostima. Vesić je podsetio da je do jutros u Beogradu vakcinisano 38 odsto, a revakcinisano više od 25,5 punoletnog stanovništva i istakao da se nastavlja sa organizacijom imunizacije građana.

Dodao je da je danas održan sastanak sa predstavnicima PKS i branši koje imaju veliki broj zaposlenih, a koji su u svakodnevnom kontaktu sa drugim građanima - ugostitelji, frizeri, fotografi... Najavio je da od ponedeljka počinje vakcinacija svih tih ljudi, pre svega ugostitelja i hotelijera, ali i onih koji rade u drugim samostalnim delatnostima kao što su frizeri, zaposleni u salonima lepote...

- Imali smo sastanak sa njihovim predstavnicma i dogovorili smo se kako da ubrzano radimo vakcinaciju njihovih zaposlenih, a da oni motivišu svoje radnike kako da se što pre vakcinišu. Mi to već radimo sa ugostiteljima i hotelijerima - rekao je Vesić.

Dodao je da je trenutno više od 1.000 zaposlenih u beogradskim hotelima vakcinisano i da je procenat vakcinisanog osoblja u prestoničkim hotelima oko 27,5 odsto, a da je oko 27 odsto zainteresovano za vakcinaciju. "To znači da na ovaj način veoma brzo možemo da dođemo do preko 55, možda i 60 odsto zaposlenih u beogradskim hotelima koji će biti vakcinisani", rekao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević, kaže da je Grad Beograd prvi organizovao termine za vakcinaciju zaposlenih u prioritetnom sistemu. "Prvo smo vakcinisali zaposlene u komunalnom sistemu Beograda - ''Gradskoj čistoći'', ''Beogradskim elektranama'', ''Gradskom zelenilu''... Sve one koji su tokom pandemije radili i imali direktan kontakt sa velikim brojem ljudi", podsetila je i dodala da su vakcinisani i oni koji rade na šalterima u Gradskoj upravi.

Nataša Stanisavljević podseća da je organizovana i vakcinacija zaposlenih u beogradskim trgovinskim lancima, zatim taksista, zaposlenih u sistemu gradskog saobraćajnog preduzeća, vozača privatnih prevoznika... "Nastavljamo dalje sa organizovanim terminima za vakcinaciju. Sada su na redu zaposleni u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, fitnes zajednici, pekarskoj industriji", rekla je Stanisavljević.

Predstavnik fitnes zajednice, Aleksandar Ðorđević, navodi da su preduzeli niz koraka kako bi pomogli u procesu vakcinacije.

- Jedan od njih je stimulacija građana i naših zaposlenih u raznim segmentima. Suština je da se u što kraćem roku vakciniše što veći broj naših članova i zaposlenih da bi se vratili normalnom načinu života koji nam svima nedostaje - rekao je on.

Nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Srbije i zaposlenih u uslužnim delatnostima, Vesić je održao sastanak o procesu vakcinacije i sa predstavnicima beogradskih opština. "Redovno imamo sastanke i sa predstavnicima naših opština u vezi sa vakcinacijom, posebno u prigradskim naseljima, koju nastavljamo punom parom", rekao je Vesić i dodao da je to put kako se brzo može doći do kolektivnog imuniteta.

Istakao je da se Grad Beograd bavi vakcinacijom i da je namera da se vakcinišu svi sugrađani. "Zato se trudimo da razgovaramo sa ljudima kod kojih rade, sa onima čije branše treba da budu otvorene u narednom periodu kako bismo spremno dočekali početak normalizacije života", zaključuje zamenik gradonačelnika.

Video: Ovo je 500 hiljaditi Beograđanin koji je vakcinisan protiv korona virusa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D. M.

    13. april 2021 | 17:33

    Jel on siguran da je zamenik gradonačelnika? Mislio je i da je u krizom štabu, pa premijerka reče da nije! Zato bi bilo dobro da proveri šta mu je još ostalo od funkcija.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>