• 0

Domaći preduzetnici konačno mogu da posluju kao u Japanu: Plaćeni na istom nivou, u jednoj valuti

Svaki priliv mora biti pravno opravdan i obrazložen, odnosno treba da ima prateću fakturu ili ugovor na osnovu koga se vrši određena isplata, kaže naš sagovornik

  • 0
Start ap biznis tehnologija Foto: Shutterstock

Moderna međunarodna plaćanja za biznise svih veličina stigla je i u Srbiju. Reč je, kao što smo najavili ranije, o globalnoj platformi za plaćanje e- trgovinu koja pomaže rast miliona digitalnih firmi širom sveta. Kako navode, imaju rešenja koja su primenjiva za sve biznise, a pojedina rešenja mogu da pogoduju naročito preduzetnicima.

- Payoneer, koja ima tehnologiju i alate da osnaži biznise svih veličina da idu korak dalje i rastu globalno, preko granica, ograničenja i očekivanja- rekao je za Telegraf Biznis Nikola Mehandžić, Business Development Director Payoneera za tržište Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

I dok, kako nam kaže, rade na razvoju novih proizvoda za poslovnu zajednicu, kao i osnaživanju lokalne infrastrukture globalnim rešenjima za plaćanja, zanimalo nas je na koji način Payoneer pomaže malim preduzetnicima da naprave iskorak?

Prema rečima našeg sagovornika, nudi im, pre svega, platformu jednostavnu za upotrebu, i jednostavan način kako da se naplate od inostranih klijenata.

- Ako imate klijenta iz Japana, na primer. Naše finansijske institucije trenutno ne nude valutu u japanskoj valuti, dok to nije slučaj ovde. Mogao bi da dobije sredstva i bude direktno plaćen u toj valuti, i nastavi da raspolaže sredstvima u toj valuti. Na taj način mogu jednostavnije da ponude usluge korisnicima iz Japana, ali mogu i da izbegnu troškove konfverzije, kao troškove poslovanja - objašnjava nam Mehandžić.

Ukoliko živite u Srbiji, otvaranje Payoneer računa je potpuno isto kao otvaranje računa u stranoj banci osim što se sve obavlja online bez potrebe za fizičkim prisustvom vlasnika računa. Bez obzira da li uz pomoć Payoneer računa poslujete kao kompanija, preduzetnik ili fizičko lice, ista pravila važe kao prilikom korišćenja bankovnog računa u domaćoj banci; svaki priliv mora biti pravno opravdan i obrazložen, odnosno treba da ima prateću fakturu ili ugovor na osnovu koga se vrši određena isplata.

Nikola Mehandžić Foto: Payoneer

- Takođe, korisnici Payoneer računa imaju mogućnost da dobiju račune za prijem sredstava u najzastupljenijim globalnim valutama kao što su USD, EUR, GBP, JPY, CAD, AUS, MXN ili CNY, kao što sam spomenuo na početku. U praksi, ova usluga olakšava međunarodnim kompanijama da uplate novac na račun putem lokalnog bankovnog transfera, kao da ste zaposleni na njihovom tržištu i da u njihovoj zemlji imate otvoreni lokalni bankovni račun što značajno ubrzava međunarodni platni promet i čini ga povoljnijim za korisnike - kaže nam on.

Da li ih sistem tretira kao lokalno preduzeće?

Prema rečima našeg sagovornika, usluga koja omogućava srpskim kompanijama, preduzetnicima ili fizičkim licima da dobiju račune za prijem sredstava unajzastupljenijim globalnim valutama pojednostavljuje poslovanje i pruža mogućnost korisnicima da upravljaju svojim globalnim biznisom kroz jedan Payoneer račun umesto da zasebno pristupaju računima u zasebnim valutama.

- U praksi ova usluga omogućava srpskim korisnicima da na globalnom nivou budu plaćeni jednako lako kao na lokalnom nivou, istovremeno olakšavajući inostranim kompanijama da uplate novac putem lokalnog bankovnog transfera kao da plaćaju zaposlenima na njihovom tržištu - rekao nam je Mehandžić.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>