• 6

Jedan novčić vredi kao prosečan stan u Beogradu: Opet obara rekorde

Modeli analize upućuju na to da se količina bitkoina na berzama smanjuje, uprkos tržištu bikova, što je suprotan trend u odnosu na tržište bikova iz 2017. godine

  • 6
bitkoin

Foto: Freepik

Digitalni novčić bitkoin ide ka svom novom rekordu, a to je 65.000 dolara. Trenutno se kotira na nivou od 64.600 dolara (oko 54.000 evra) vrednosti, što je ohrabrujući znak za sve njegove ulagače.

Ali, istovremeno, to je signal da je još uvek prilično neizvesno na tržištu finansija i konvencionalnih valuta, širom sveta. Doduše, iako su kriptovalute krenule drastično da rastu s dolaskom korona krize, kada je tradicionalni novac postao manje pouzdan, sada na njihov rast utiče i sve češće prihvatanje, odnosno prilagođavanje.

Bitkoin više nije tako "stran", čak ni skepticima. Trenutni rast od oko 6 procenata, zabeležen u poslednja 24 sata, dovoljno govori o trendu napredovanja, a treba podsetiti i da tržišna kapitalizacija bitkoina iznosi 1,2 biliona dolara.

Početkom aprila Blumberg je objavio svoje mesečno izdanje "Izgledi kriptovaluta", u kojem se bavi rastom tražnje baš bitkoina. Ističe se kako modeli analize upućuju na to da se količina bitkoina na berzama smanjuje, uprkos tržištu bikova, što je suprotan trend u odnosu na tržište bikova iz 2017. godine.

Američka agencija dodaje da bitkoin sledi put sličan onome iz 2013. i 2017. godine, tako da grafikoni ukazuju na moguću cenu od čak 400.000 dolara.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    14. april 2021 | 10:30

    Ima da ga naduju pa kad majmuni pokupuju onda će lepo da ga obale na 1000 dolara i niko nikom a majmuni ostaše bez para

  • Srba

    14. april 2021 | 10:13

    I onda jednog dana padne sistem i pufff nema ga😅

  • Prof Baltazar

    14. april 2021 | 11:56

    Znači kupiš opremu 20 soma, trošiš struje 1-2 soma i mašine rade . E sad pitanja : 1. mašine rade šta???? 2. Počinješ da stvaraš kriptovalutu Bitcoin !! Koji vredi onoliko koliko je odredio onaj ko je namestio celu igru. 3. Da li je uopšte iko prodao , zamenio Bitcoin za novac . ... Jednog dana niko više ne želi da kupi ni da plati ni jedan dolar za Bitcoin. Igra je gotova... Koristi imaju proizvođači i prodavci opreme i grafičkih kartica.. i onaj kog ne vidimo kome smo faktički našim mašinama omogućili obradu visokozahtevnih softverskih poslova. On nam stalno maše šargarepom koja se zove virtuelni rast vrednosti Bitcoina, a neko će i prodavati neka dobra dok igra bude trajala kako bi mamac da se rudari bio što uverljiviji.. Moguće da grešim , al nešto mi ovo liči na lov u mutnom...U svakom slučaju neko je dobro osmislio ovu šemu, šta će biti do kraja i koliko ovaj balon može da se naduva ostaje da vidimo...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>