• 2
 ≫ 

Dozvoljeno im je da rade, ali polovina još drži ključ u bravi: "Hladno je, ne isplati nam se"

 ≫ 

Gruba procena je da je svoja vrata trajno zatvorilo oko 2.500 pabova u 2020. godini

  • 2
kafić Foto: Pixabay

Velika Britanija je s nestrpljenjem čekala ponedeljak, 12. april, kao datum od kojeg je dozvoljeno ponovno otvaranje brojnih biznisa, pre svega, ugostiteljskih.

Međutim, prema pisanju BBC, samo dva na pet lokala su otvorili svoja vrata ove nedelje. Zapravo, dozvoljeno im je da uslužuju samo napolju, u baštama, a pabovi upozoravaju da je neophodno popuštanje svih restrikcija - što pre.

Kako se navodi, nijedan bar ili kafić ne očekuje zaradu od ponovnog otvaranja na otvorenom, a mnogi će čak imati gubitak. To tvrdi Ema Mekklarkin, izvršni direktor u "British Beer & Pub Association".

Gruba procena je da je svoja vrata trajno zatvorilo oko 2.500 pabova u 2020. godini. Ostali očekuju da će u prvoj nedelji ponovnog otvaranja prodati oko 7 miliona litara, što je četvrtina onoga što bi inače prodali u aprilu.

Manje od polovine pabova u Engleskoj biće ponovo otvoreno, prvenstveno zbog ograničenja da mogu služiti samo napolju. Klijenata ima, priča Sajmon Daus, koji je iskoristio mesece karantina da investira u baštu lokala. Spremni su da prime više od 200 ljudi, i imaju oko 40 stolova.

U toj zemlji je ovih dana prilično hladno, pa nisu svi raspoloženi za ispijanje omiljenih pića na otvorenom. Međutim, BBC se dalje poziva ne istraživanja koja pokazuju da potrošači imaju volju da se vrate svojim lokalnim pabovima.

Ipak, većina stručnjaka iz industrije veruje da će ova rana faza ponovnog otvaranja mnogim pabovima doneti gubitke, posebno imajući u vidu da oko 40% radi skraćeno. Potpuno otvaranje trebalo bi da se desi tek od 21. juna.

Video: Šetališta u Beogradu: Prvi vikend u glavnom gradu nakon popuštanja mera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raca

    17. april 2021 | 10:40

    Nasi "strucnjaci " su prvo gledali kakvo ce biti vreme do kraja aprila i kad su videli da ce biti hladno i kisovito velikodusno dozvolili otvaranje kafica ,basta. Slucajno ili namerno ,ovo drugo .

  • misa

    17. april 2021 | 11:28

    Pa zašto da rade kada im država sve pokriva troškove a kod nas obrnuto mi ne radimo a sve obaveze plaćamo 100 % i tako ulazimo u sve veće probleme gde ćemo mnogi tek da osetimo posledice gde će većina morati da zatvori

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>