• 4
 ≫ 

Važno za ugostitelje: Oslobođeni ste plaćanja taksi na bašte za jun i jul

 ≫ 

Odluka će biti usvojena na sednici

  • 4
BEOGRAD PROLECE VREME Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će ugostitelji u Beogradu biti oslobođeni plaćanja taksi na korišćenje javnih površina kao bašti za jun i jul ove godine.

Vesić je rekao da će odluka da se ugostitelji dva meseca oslobode te takse biti usvojena na sledećoj sednici Skupštine grada.

''Znam da to nije dovoljno, ali na taj način želimo da pomognemo ugostiteljima da rade, da zadrže zaposlene i da isplaćuju plate. Naš cilj je da što više građana i građanki Beograda dobiju plate i da imaju radna mesta'', rekao je Vesić odgovarajući na pitanja građana na Fejsbuku.

Podsetio je da je Grad Beograd doneo odluku kojom se sva pravna lica koja se bave u ugostiteljskom delatnošću, a rade u poslovnim prostorima koja su u vlasništvu Grada, oslobađaju plaćanja zakupa poslovnog prostora za maj ove godine.

Vesić je rekao da će plaćanja kirije za maj biti oslobođeno 481 pravno lice i da je reč o objektima koji se prostiru na oko 40.000 kvadrata.

Video: Nakon dužeg vremena bašte kafića ponovo pune: Evo kako izgleda Beograd nakon popuštanja mera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>