• 0

"Imamo dva razloga zašto se ide u rebalans budžeta: U fokusu su infrastruktura i podizanje BDP-a"

Još jednom podsećamo, elektronska prijava za 60 evra državne pomoći kreće 28. aprila, dok će prijava putem kontakt centra biti moguća od 5. maja

  • 0
sinisa mali

Siniša Mali / Foto: MINFIN

Pred Vladom Srbije danas će se naći predlozi rebalansa ovogodišnjeg budžeta i paketa državne pomoći građanima i privredi, najavio je danas ministar finansija, Siniša Mali, prilikom gostovanja na RTS.

Takođe je istakao da postoje dva razloga zašto se ide u rebalans budžeta: prvi je nastavak ublažavanja negativnih posledica krize koju je izazvala pandemija, a drugi je izdvajanje dodatnih 88 milijardi dinara za kapitalne investicije.

Kako je dalje naveo, "dodatni novac će biti izdvojen i za nastavak izgradnje ili poboljšanje zdravstvene infrastrukture, i nabavku lekova i vakcina".

Mali objašnjava i da će rebalansom budžeta biti odvojeno još 5,5 milijardi dinara za poljoprivredu i dodatne četiri milijarde dinara za ekologiju. "Rebalans budžeta je usmeren na infrastrukturu, podizanje BDP-a, na pomoć privredi i građanima i na jačanje zdravstva", zaključio je.

Podsećamo, ministar finansija je rekao da će se danas pred Vladom Srbije naći nekoliko važnih zaključaka kojima se nastavlja sprovođenje trećeg paketa ekonomskih mera podrške privredi i građanima.

- Ovo je nastavak kontinuirane podrške i pomoći za građane i privredu, u cilju ublažavanja posledica pandemije virusa korona, s obzirom na to da smo i tokom 2020. godine imali dva paketa podrške, ukupno vredna oko šest milijardi evra - naveo je Mali.

Video: Mali: Ako firme žele pomoć imaju jedan uslov, da ne otpuste 10 odsto radnika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>