• 0

Mekdonalds uvodi nove norme: Kako će "specijalni trening" uticati na radnike?

Mekdonalds sarađuje sa nezavisnim stručnjacima na razvoju alata koji će pomoći franšiznim operaterima, koji vode veliku većinu Mekovih lokala, da ispune određene standarde. Cilj je da se eliminiše diskriminacija, odmazda, nasilje, seksualno uznemiravanje

  • 0
Mekdonalds Rusija

Foto: Shutterstock

Mekdonalds traži "obuku protiv uznemiravanja" u svih 39.000 svojih restorana, saopštila je kompanija u sredu. Obuke su, između ostalih mera, osmišljene kako bi održale novi set standarda brenda, koji su usredsređeni na sprečavanje uznemiravanja, diskriminacije i odmazde, sprečavanje nasilja na radnom mestu, prikupljanje povratnih informacija od zaposlenih, i treba da šire svest o bezbednosti.

- Ne postoje "prečice" kako bi se osiguralo da se ljudi osećaju sigurno, poštovano i uključeno u našim restoranima - rekao je izvršni direktor kompanije Kris Kempcinski, i dodao da "novi standardi treba da pomognu da u svakoj interakciji svi budu dobrodošli, da se osećaju sigurno i prijatno".

Mekdonalds sarađuje sa nezavisnim stručnjacima na razvoju alata koji će pomoći franšiznim operaterima, koji vode veliku većinu Mekovih lokala, da ispune ove standarde. Procena prodavnica počeće u januaru 2022. godine, a podsećamo, američki lanac brze hrane je poslednjih godina u žiži javnosti upravo iz ovih razloga.

I to ne samo na franšiznom, već i na korporativnom nivou. Ranije ove godine, "CBS Sunday Morning" je preneo priču zaposlenih žena koje su rekle da su bile diskriminisane i da su se suočavale sa seksualnim uznemiravanjem.

Desetine žena iz cele zemlje imalo je izuzetno slične izveštaje o zlostavljanju i uznemiravanju na radnom mestu. Priča je, naravno, došla do Kempcinskog koji je rekao da se seksualno uznemiravanje zaposlenih u restoranima neće tolerisati.

On je tada, između ostalog, u izjavi napisao da "seksualno uznemiravanje na radnom mestu predstavlja uvredu za sve za šta se Mekdonalds zalaže kao sistem". Najpoznatiji lanac brze hrane na svetu prošle godine je pokrenuo istragu zbog navoda o mogućem nedoličnom ponašanju bivšeg izvršnog direktora Stiva Isterbruka.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>