• 0

Da li im je sve preče od plate? Programeri zadovoljni poslodavcima, ali iz ovih razloga

Inače, prosečna zarada senior programera iznosi 1.724 evra, medior programera 1.144 evra, a juniora 736 evra

  • 0
posao

Foto: Freepik

Domaći programeri, njih 60 odsto, generalno imaju pozitivno mišljenje o poslodavcima u Srbiji, i to zbog fleksibilnog radnog vremema, zanimljivih i izazovnih projekata, mogućnosti za usavršavanje i napredovanje, dobrih međuljudskih odnosa, kao i zbog dobijanja povratnih informacija nakon razgovora za posao.

To pokazuju podaci sa servisa "IT Insajder", na sajtu za zapošljavanje IT kandidata u Srbiji "HelloWorld.rs". Na ovom sajtu, kako je saopšteno, trenutno ima 1.400 prilika za zaposlenje i više od 3.500 verifikovanih komentara o domaćim IT poslodavcima.

"IT Insajder" je platforma gde svi zainteresovani mogu da se informišu o poslodavcima u IT industriji i pročitaju iskustva o radu, kao i iskustva sa razgovora za posao. Projekat je prvi tog tipa na domaćem IT tržištu.

Na sajtu je 60 odsto komentara o poslodavcima pozitivno, tj. njihovi autori preporučuju ocenjenu kompaniju. Prema podacima koje je sajt do sada prikupio, prosečna plata senior programera iznosi 1.724 evra, medior programera 1.144 evra, a juniora 736 evra.

Recenzije bivših i sadašnjih zaposlenih igraju presudnu ulogu u percepciji brenda poslodavca i utiču na privlačenje kvalitetnog kadra.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>