• 0
 ≫ 

Ovako će da izgleda zgrada Beograđanke kada radovi budu završeni

 ≫ 

Nove fotografije budućeg izgleda Beograđanke

  • 0
Goran Vesic

Foto: Facebook/Горан Весић

Kompanija "Marera Properties" otpočela je rekonstrukciju Palate Beograd, čuvene Beograđanke, u čiju će adaptaciju biti investirano preko 8 miliona evra.

Planirani radovi odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade, koju je kompanija kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja. Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će Beograđanka domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora najvišeg kvaliteta, u skladu sa svetskim standardima i aktuelnim trendovima.

Ceo proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja.

Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat. Pored uobičajenih radova u planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije kako bi prostor imao adekvatna „pluća“ za odvijanje poslovanja, čak i u vanrednim epidemiološkim situacijama poput trenutne.

Planirano je uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade. Unutar Beograđanke, "Marera Properties" će kreirati potpuno nov prostor, savremenog i funkcionalnog dizajna.

Ono po čemu se portfolio kancelarijskog prostora ove kompanije izdvaja na tržištu jeste maksimalna fleksibilnost prema potrebama zakupaca.

Kako su za naš portal iz kompanije ekskluzivno ranije naveli, simbol Beograda, zadržaće svoj izgled. 

I zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na Fejsbuku kako će izgledati buduća zgrada, odnosno njen promenjen izgled.

- Beograđanka se rekonstruiše. Ovako će zgrada da izgleda kada radovi budu završeni - napisao je on na profilu na Fejsbuku.

Video: Vesić: Otvaranje spomenika veliki dan za Beograd

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>