• 0

Šta donosi usvojena strategija za reformu javne uprave?

Strategija RJU je krovni dokument koji obuhvata tri akciona plana

  • 0
priznanica, online plaćanje, laptop kancelarija, biznis

Foto: Shutterstock

Nedavno je Vlada Republike Srbije usvojila je novu Strategiju Reforme javne uprave (RJU) za naredni desetogodišnji period.

Strategija prvi put uvodi krovnu politiku pružanja usluga, kako bi se nastavio i unapredio trend razvoja korisnički orijentisanih usluga i uvođenja standarda i kvaliteta u pružanje usluga građanima i privredi.

Vizija Strategije reforme javne uprave je UPRAVA PO MERI SVIH NAS. To znači da je uprava po meri građana i privrede, efikasna, odgovorna i transparetna koja pruza kvalitetne i lako dostupne usluge, uprava po meri državnih službenika, depolitizovana, profesionalna i delotvorna i uprava koja je nosilac promena i reformi, kao i punopravnog clanstva naše zemlje u EU. 

Strategija RJU je krovni dokument koji obuhvata tri akciona plana – upravljanje ljudskim resursima, pružanje usluga i odgovornost i transparentnost i tri programa u oblasti planiranja i kooridinacije javnih politika, upravljanja javnim finansijama i reformi sistema lokalne samouprave, kroz koje EU prati naredak Srbije u procesu evropskih integracija.

Strategija RJU za period 2021-2030. godine sa Akcionim planom za period 2021-2025. godine izrađena je na osnovu evaluacije prethodnog strateškog dokumenta i uz sveobuhvatne konsultacije predstavnika državnih organa, nezavisnih državnih organa, udruženja građana i Privredne komore Srbije, kao i uz učešće predstavnika Delegacije EU u Srbiji i predstavnika SIGMA/OEBS.

Video: Upoznajte Robija, malog pomoćnika farmera: Zahvljujući njemu poljoprivrednici mogu da odahnu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>