• 17
 ≫ 

Cena PCR testa za strance biće smanjena: "Za više stranih gostiju u Srbiji"

 ≫ 

Ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija, rekli su iz PKS

  • 17
Nemačka, korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Na današnjoj sednici Кriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih državljana koji u Republiku Srbiju dolaze iz turističkih razloga, što će, prema oceni sekretara tog udruženja, Tijane Maljković, doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća.

Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali su na veliko interesovanje turista za dolazak u Republiku Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

Turistički poslenici ukazivali su da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, kojima je za povratak u svoje matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji.

Smanjenjem troškova testiranja u Republici Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma i ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija, ističe Maljković.

Video: Kon o izjednačavanju cena PCR testa za naše državljane i strance

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    16. april 2021 | 12:08

    Opet diskriminacija sopstvenog naroda ali nista cudno

  • ratar

    16. april 2021 | 12:05

    Dobra odluka. Treba dovuci strance da trose novac ovde, ponuditi im da biraju vakcinu i smestaj.

  • vm

    16. april 2021 | 17:02

    To znači da ćemo mi da platimo deo do pune cene za njih. Plaćaćemo nekom samo da dođe kod nas. Ovo toliko podcenjivanje sebe. Hoćemo nama da se smanje cene testova! A stranci koji dolaze da plate punu cenu za testove i za vakcine, a ne da im se daju džabe a od naših para se kupuju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>