• 16
 ≫ 

Vučić: Moramo da dostignemo rast od 6 odsto. Imamo duplo više stranih investicija nego 4 zemlje

 ≫ 

Predsednik je rekao da će plate i penzije rasti zahvaljujući tom rastu

  • 16
Aleksandar Vučić

Foto: buducnostsrbijeav/fokusspecijal B92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ove godine mora da dostigne stopu rasta od šest odsto.

- Mi moramo ove godine da dostignemo stopu rasta od 6 odsto, neka bude i 5,7 i 5,6 i 5,8 odsto opet ćemo imati mnogo prostora za rast plata, za rast penzija pred kraj godine uz sve isplate koje dajemo - rekao je Vučić na B92.

On je kao primer brige za penzionere naveo i da je već 118.500 penzionera dobilo vitamine.

- Ima stručnih ljudi koji se dobrovoljno javljaju sa Medicinskog fakulteta a i iz inostranstva koji hoće da nam pomognu da objasnimo ljudima zašto su ti vitamini dobri, zašto je značajno da ih uzimaju, pa ćemo to da objavljujemo u sredstvima informisanja - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je za dobru stopu rasta potrebno da radimo, a da to znači i da moramo da se izborimo protiv korone i vakcinišemo.

Imamo duplo više stranih investicija nego 4 zemlje

 

On je naveo da je Srbija u 2020. godini imala 3, 015 milijardi stranih direktnih investicija, a Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Albanija su u istom periodu sve zajedno imale 1,7 milijardi evra.

- Mi imamo gotovo duplo više nego te četiri zemlje zajedno. Neko će reći, pa veći smo. Pa jesmo duplo veći od BiH, pa dodajte tome Severnu Makedoniju, pa i Albaniju, pa i Crnu Goru, pa ćete da vidite da smo za četiri miliona manji, a imamo duplo više stranih ditrektnih investicija -  rekao predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    17. april 2021 | 23:23

    Sve je to lepo ali kad ce narod ziveti bolje .znas li koliko je penzionera sa manje od dvesta evra i radnika sa manje od cetristotine evra.Medju najsiromasnijim smo u Evropi.

  • Ljiljana

    17. april 2021 | 23:20

    A ko brine o platama u privatnom sektoru?? Plate, stoje. Radimo za penzionere I dzabalebarose na drzavnim jaslama.

  • Zis

    18. april 2021 | 10:36

    Sve je to lepo kada vi pricate i sami sebe hvalite ,ali nije sve tako u praksi,sve je poskupelo,benzin,struja,voda ,porezi i doprinosi ,pogledajte koliko je litar ulja dosao je do 170 dinara ,a evro 117 dinara,moracete da priznate da nije realno .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>