• 4

Lista najplaćenijih, ali i najmanje plaćenih zanimanja u Nemačkoj: Jedna plata je 115.320 evra

Najveće plate su ove godine zabeležene u pokrajini Hesse

  • 4
Evropska centralna banka, Frankfurt, Nemačka, European Central Bank, Frankfurt, Germany

Foto: Tanjug/AP

Najveće plate u Nemačkoj imaju iskusniji lekari koji godišnje zarađuju oko 115.320 evra bruto, pokazuju podaci o najvišim i najnižim platama u Nemačkoj za 2019. godinu, a koju je upravo objavio nemački poslovni portal Gehalt.de.

Posle njih su stručnjaci za prodaju ili akvizicije sa zaradom od 99.635, direktori fondova 83.640 i lekari specijalisti sa 80.720 evra godišnje.

Među najplaćenijima su još i finansijsko računovodstveni menadžeri, regionalni menadžeri prodaje i statističari.

Sa druge strane, najslabije su plaćeni radnici u kuhinji čija godišnja bruto plata iznosi oko 21.907 evra, frizeri 23.202 evra, konobari ili konobarice 23.620, radnici u call centru 25.200 i recepcioneri sa godišnjom zaradom od 25.370 evra.

Među najslabije plaćenim radnicima u Nemačkoj nalaze se još blagajnici, kuvari, dentalni asistenti, negovateljice i vozači.

Prema podacima portala Gehalt.de, radnici na jugu Nemačke primaju znatno veće plate od ostatka zemlje, a najveće plate su ove godine zabeležene u pokrajini Hesse.

Video: Nekadašnji direktor benzinske pumpe u gvožđu kuje omiljenog crtanog junaka

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buzdovani

    U Nemackoj 115.000€ imaju doktori,a kod nas takva primanja imaju najobicniji buzdovani koji nista neznaju da rade?😢

  • ✍️

    Kod njih kolko god zaradiš to i ostaviš. Ako hoćeš nešto ušparat moraš radit još 2 posla.

  • Hahhahah

    Da istina je ali to su plate koje su za obicne geadjane zu peisecne,ali u nemackoj postoje kako plate tako i penzije koje su milionske, a nije ih mali broj.dok su plate u ovaj navedeni prosek cak i opale u coroni, oni dobijaju cak i bonuse.e sirotinjo teska si jer te nigde nema .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke