• 4

Zbog besplatnih vakcina iz Srbije, ova zemlja uvodi posebne turističke pakete samo za naše građane

U Severnoj Makedoniji na snazi je policijski čas koji traje do utorka, 20. aprila

  • 4
ohrid

Foto: Pixabay

Dok se mnoge evropske zemlje bore kako da sačuvaju privredu i turizam, uvodeći razne povlastice i "akcije" za turiste, jedna zemlja iz regiona je spremila specijalni popust - samo za građane Srbije.

Naime, hoteli u Ohridu i Strugi će od maja do oktobra nuditi jeftinije rezervacije za turiste iz Srbije do 20 odsto, zavisno od dužine boravka, najavljeno je iz Udruženja hoteljera Severne Makedonije (HOTAM).

Cilj hotelijera u Severnoj Makedoniji je da naše posetioce podstaknu da letnji odmor provedu upravo na Ohridskom jezeru, ili da, po povratku s letovanja u Grčkoj, ostanu u S. Makedoniji još nekoliko dana, a ne samo jednu noć, na putu do kuće.

Polupansion, sa doručkom i večerom u hotelu sa četiri zvezdice koštaće oko 25 evra, rekao je predsednik HOTAM-a, Krste Blažeski. Zanimljivo je da je ovu inicijativu o smanjenju cena do sada prihvatilo više od 90 odsto hotela, a Blažeski dodaje da će ove posebne pakete nuditi agencije i iz Severne Makedonije i iz Srbije.

- Očekujemo veći protok gostiju ove sezone - istakao je.

Hotelijeri kažu da ovom akcijom žele da podrže preporuku Vlade o pogodnostima za građane Srbije, u znak zahvalnosti za besplatne vakcine koje su poslali Severnoj Makedoniji.

U Severnoj Makedoniji na snazi je policijski čas koji traje do utorka, 20. aprila. Policijski čas koji počinje u 20 sati i traje do 5 časova ujutru, uveden je 6. aprila, kada je zabranjen i rad ugostiteljskim objektima.

Video: Težak vam posao? A šta mislite kako je čistiti led sa mosta koji ide preko okeana

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke